Microsoft dödar OneNotes skrivbordsapp i Office 2019 för att fokusera på OneNote för Windows 10

0 Shares

OneNote-ikon

När Microsoft släpper Office 2019 senare i år kommer det att döda skrivbordsversionen av OneNote. För tillfället finns det stationära och UWP-versioner (Universal Windows Platform) tillgängliga, men snart kommer Microsoft bara att erbjuda OneNote för Windows 10.

Medan avlivningen av OneNote 2016 sammanfaller med lanseringen av Office 2019 kommer OneNote för Windows 10 också att bli “standard OneNote-upplevelse” för Office 365-användare. Men eftersom skrivbordsversionen av appen har en dedikerad användarbas kommer den att fortsätta att stödjas under ett antal år.

Microsoft säger att OneNote 2016 kommer att fortsätta att ta emot buggfixar fram till oktober 2020 och kommer att få säkerhetsuppdateringar fram till oktober 2025. Nya funktioner reserveras dock för OneNote för Windows 10. Skrivande på Office 365-bloggen, förklarar Microsofts William Devereux: “Från och med lanseringen av Office 2019 senare i år kommer OneNote för Windows 10 att ersätta OneNote 2016 som standard OneNote-upplevelse för både Office 365 och Office 2019.”

Användare av de två olika versionerna av OneNote har gjort sitt val av olika skäl, men urvalet av tillgängliga funktioner står högt på listan. Även om det finns mycket crossover i funktioner mellan skrivbords- och UWP-versionerna, finns det fortfarande några skillnader, och detta är något som Microsoft syftar till att ta itu med och lovar ett antal nya tillägg till OneNote för Windows 10. Företaget säger att följande kommer att läggs till i sommar:

Infoga och sök efter taggar: OneNote 2016s populära taggfunktion kommer till OneNote för Windows 10! Snart kommer du att kunna infoga, skapa och söka efter anpassade taggar, vilket gör det enkelt att markera nyckelinformation och hitta den senare. Taggar du skapar kommer nu att ströva med dig över dina enheter och OneNote visar till och med taggar som andra har använt i en delad anteckningsbok så att du inte behöver återskapa dem själv. Den nya taggarupplevelsen designades baserat på din feedback och kommer att finnas tillgänglig senare i sommar.

Visa och redigera filer: Se förhandsvisningar av Office-filer i OneNote, arbeta tillsammans på bifogade dokument och spara utrymme i dina anteckningsböcker med molnfiler. Du får alla fördelarna med att spara en fil på OneDrive med sammanhanget och bekvämligheten med en bilaga eller förhandsgranskning på en OneNote-sida.

Ytterligare klassanteckningsfunktioner: Hela skivan med Class Notebook-funktioner som finns tillgängliga i tillägget för OneNote 2016 kommer att finnas tillgängligt i OneNote för Windows 10 i sommar. Bäst av allt behöver du inte längre installera ett separat tillägg – allt är inbyggt!

Microsoft säger också att synkronisering och övergripande användarupplevelse är i linje för förbättringar.

0 Shares