Microsoft dödar sin Windows 10 Translator-app

0 Shares

Även om Microsoft Store är hem för massor av Windows 10-appar finns det inte många riktigt bra att ladda ner. Det största problemet är program (äldre appar som Microsoft gillar att kalla dem), som vanligtvis finns någon annanstans, är ofta bättre och kraftfullare. Och det finns också webbappar som är lika kapabla som många Windows 10-appar men som inte kräver installation.

Det är därför ingen överraskning att utvecklare inte gör allt för att skapa appar för Microsoft Store. Av dem som har försökt har många upphört med utvecklingen eftersom efterfrågan inte är tillräckligt stark. Du skulle tro att Microsoft skulle fortsätta att utveckla appar för sin egen plattform, men även det vet när det är dags att dra ut kontakten.

SE ÄVEN: Paint kan snart laddas ner från Microsoft Store

Mot slutet av förra månaden meddelade Microsoft att dess Translator-app för Windows inte längre skulle vara tillgänglig för nedladdning från Microsoft Store från och med den 8 april 2021.

Trots sitt ord, även om appens sida fortfarande är live kan du inte längre ladda ner den därifrån. Även som pensionsmeddelandet säger:

Om du redan har laddat ner skrivbordsappen fortsätter den att fungera men teknisk support och uppdateringar av tjänsten kommer inte längre att tillhandahållas.

Om du vill fortsätta använda översättningsfunktionerna som Microsoft erbjuder kan du installera iOS- eller Android-apparna på din telefon eller använda webbupplevelsen.

Fotokredit: Aysezgicmeli / Shutterstock

0 Shares