Microsoft dödar Skype Classic och tar samtalsinspelning till Skype 8.0

0 Shares

Skype på bärbar dator

Microsoft har meddelat att Skype 7.0 (även känt som Skype classic) ska avlivas, vilket tvingar alla användare att gå vidare till den “moderna” Skype 8.0.

Företaget säger att från och med den 1 september kommer bara den nya versionen av Skype att fungera, och det här är troligtvis upprörd av användare som var missnöjda med redesignen som introducerades för nästan ett år sedan. För att mildra slaget har Microsoft uppdaterat Skype 8 med en rad nya funktioner och säger att andra nya alternativ – inklusive möjligheten att spela in Skype-samtal – är på väg också.

Se även:

För användare av Skype 8.0 finns det många bra nyheter. Den uppdaterade versionen av appen stöder HD-videosamtal med upp till 24 personer, och det är möjligt att dela filer på upp till 300 MB genom att helt enkelt dra och släppa på plats. Andra tillägg inklusive @ nämner och ett chattmediegalleri som gör det lättare att spåra saker som har delats i tidigare konversationer.

Nyheten för fans av Skype classic är dock inte så bra. Microsoft säger:

Idag lanserar vi en uppdaterad version av Skype (version 8.0) för stationära datorer som ersätter Skype version 7.0 (även känd som Skype classic).

Vi uppmuntrar alla att uppgradera nu för att undvika besvär eftersom endast Skype version 8.0 fungerar efter den 1 september 2018. När vi lanserar förbättringar kommer det en tid då vi måste stänga av äldre tjänster och applikationsversioner. Detta görs för att säkerställa att alla kunder har bästa möjliga Skype-upplevelse, och att det inte finns några kvalitets- eller tillförlitlighetsproblem som beror på att gammal teknik och ny teknik samverkar. Vi vet att förändring kan vara svårt, så vi arbetar för att göra uppdateringen så enkel som möjligt.

Microsoft är angelägna om att människor migrerar till Skype 8.0 snarare än att söka efter ett alternativ, och för att uppmuntra detta har företaget delat information om planerade uppdateringar för chattklienten. I horisonten finns privata konversationer, en ny Skype för iPad-upplevelse och läskvitton. Men den funktion som sannolikt kommer att generera mest intresse är samtalsinspelning som Microsoft beskriver:

Ta samtalsbilder till nästa nivå med samtalsinspelning. Fånga ett speciellt Skype-samtal med nära och kära eller spela in viktiga möten med kollegor. Samtalsinspelning är helt molnbaserad och så snart du börjar spela in får alla i samtalet meddelande om att samtalet spelas in – så det finns inga överraskningar. Samtalsinspelningar kombinerar allas video och alla skärmar som delas under samtalet.

Så … glöm inte tidsfristen den 1 september om du vill fortsätta använda Skype.

Bildkredit: Bernardo Ramonfaur / Shutterstock

0 Shares