Microsoft dödar Wunderlist i maj 2020 eftersom det fokuserar på sin egen To Do-app

0 Shares

Wunderlist till Microsoft att göra

Det är ingen hemlighet att Microsoft efter att ha köpt Wunderlist ville – i slutändan – stänga det. Frågan på användarnas läppar har varit “när?”.

Och nu har vi ett svar. Microsoft har avslöjat att Wunderlist går i pension den 6 maj 2020. Så med bara fem månader kvar, vad betyder detta för användarna?

För närvarande ändras ingenting för befintliga användare, men nya registreringar accepteras inte. När den 6 maj rullas runt kommer alla uppgifter som lagras i Wunderlist inte längre att synkroniseras. Microsoft säger, något vagt, att “under en period kommer du fortfarande att kunna importera dina listor till Att göra”.

I ett tillkännagivande publicerat på Wunderlist-webbplatsen säger Microsoft:

När vi först meddelade Microsoft To Do meddelade vi också att Wunderlist så småningom skulle gå i pension. Vi planerade detta så att vi kunde koncentrera oss på att bygga en mer integrerad och säker app som hjälper dig att få saker gjort på ett smartare sätt.

Det är dags att meddela dig att vi den 6 maj 2020 planerar att stänga av Wunderlist.

Varför gör vi det nu? Vi har slutat släppa nya funktioner och stora uppdateringar av Wunderlist, så när appen åldras har det blivit svårare att underhålla. Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas kan vi inte garantera att Wunderlist fortsätter att fungera som den ska, eller som vi vill ha det. Med alla våra senaste uppdateringar är vi övertygade om att To Do ska vara det bästa alternativet för Wunderlist nu och därför tror vi att det är rätt tid att göra nästa steg. Nu vill vi ägna all vår tid åt att växa den cross-suite-upplevelsen som förvandlar hur du uppnår dina mål och drömmar.

Microsoft delade en video samtidigt som avslöjade dödsdatum för Wunderlist:

Företaget gör en stor krångel om hur lätt det är att migrera från Wunderlist till To Do, men det kommer fortfarande nästan säkert att finnas många människor som är missnöjda med situationen. Om man ser på den positiva sidan, vet åtminstone användare nu när saker kommer till ett slut och kan planera därefter.

0 Shares