Microsoft drar tillbaka AMD-drivrutinen som orsakar INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE-fel i Windows 10

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsoft har tagit en AMD SCSI-drivrutin från Windows Update efter att det visat sig orsaka startproblem för många människor.

Rapporter kom från många användare som upplevde startproblem, BSoDs, INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE-fel “murade” system efter installationen av den besvärliga drivrutinen. Drivrutinen – Advanced Micro Devices, Inc. – SCSIAdapter – 9.3.0.221 – har nu dragits tillbaka, men alla som redan har uppdaterat måste avinstallera den manuellt.

Se även:

Medan drivrutinen bara har installerats på systemet med tillhörande hårdvara, faktumet att det var en automatiskt installerad uppdatering lämnade användare berörda av startproblem som undrade vad på jorden pågår. Över på Reddit såväl som Microsofts supportforum flödade klagomål om otillgänglig startenhet in. Många av de klagande har Gigabyte-moderkort.

Föraren har nu dragits av Windows Update, så ingen annan bör börja uppleva problemet, men detta kommer att vara lite tröst för alla som har varit olyckliga att få det installerat automatiskt.

Medan vissa människor hade tur och upptäckte att funktionen för automatisk startreparation i Windows 10 startade efter några misslyckade stövlar och åtgärdade problemet, så är inte alltid fallet. För alla som har installerat den problematiska drivrutinen men ännu inte har startat om Windows kan den avinstalleras via Enhetshanteraren:

    Tryck Vinna + R, typ devmgmt.msc och tryck Stiga på

    Expandera Lagringskontroll avsnitt Dubbelklicka på lagringsenheten Flytta till Förare och klicka Rul tillbaka förare

Om du var olycklig att ha installerat drivrutinsuppdateringen och startat om din dator och därför upplever startproblem kan du prova dessa långa instruktioner för att åtgärda problemet som delas av en Redditor.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares