Microsoft drar tillbaka sitt 3D-modellförvar Remix 3D

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsoft har mailat användare av Remix3D.com för att varna dem för att webbplatsen ska pensioneras om sex månader.

Webbplatsen är ett förråd med gratis 3D-modeller som är utformade för att användas i liknande Paint3D, PowerPoint och Windows 10 Photos-appen. Flytten är inte helt överraskande eftersom texten har varit på väggen under en tid – referenser till Remix3D togs bort från Paint3D för en tid sedan, till exempel.

Se även:

Stängningen av webbplatsen är dock inte förrän i januari nästa år, men från och med nästa månad är det inte längre möjligt att ladda upp nya 3D-modeller. Användare kommer fortfarande att kunna ladda ner modeller de närmaste sex månaderna, men när tidsfristen rullar ut kommer allt innehåll att vara oåtkomligt.

En popup på webbplatsen lyder: “Vi kommer att gå i pension Remix3D.com den 10 januari 2020 och allt användarinnehåll raderas. Ladda ner någon av dina 3D-modeller som du vill spara”.

Mer information ingår i e-postmeddelandet, som lyder:

Microsoft lämnar Remix3D.com-webbplatsen den 10 januari 2020. Vi rekommenderar alla användare som vill behålla sitt uppladdade innehåll att vidta åtgärder och ladda ner sina befintliga Remix3D.com 3D-modeller till andra lagrings- och delningsplattformar så snart som möjligt, som Remix3D .com kommer inte längre att finnas tillgängligt efter detta datum.

Remix3D.com-webbplatsen och befintligt innehåll som lagras på dess servrar dras tillbaka enligt följande schema:

[10th July 2019] – Användarna informeras om att Remix3D.com-webbplatsen kommer att upphöra att gälla den 10 januari 2020. Vi rekommenderar alla användare att vidta åtgärder och ladda ner sina befintliga Remix3D.com 3D-modeller till andra lagrings- och delningsplattformar för filer så snart som möjligt, som Remix3D. com kommer inte längre att finnas tillgängligt efter den 10 januari 2020.

[7th August 2019] – Uppladdningar av nya 3D-modeller till Remix3D.com-webbplatsen kommer att inaktiveras. Som ett alternativ kan OneDrive användas för att dela 3D-modeller. Remix3D.com-användare kommer att kunna få tillgång till befintliga publicerade 3D-modeller tills webbplatsen går i pension den 10 januari 2020. Dessutom släpper vi en uppdatering, så Remix3D.com-användare kommer inte längre att kunna logga in på sitt Remix3D.com-konto från Måla 3D, 3D Builder och foton eller från PowerPoint, Word, Excel och Outlook. Kunder kan dock fortfarande fortsätta att infoga 3D-modeller i dessa applikationer.

[10th January 2020] – Remix3D.com-webbplatsen och allt innehåll kommer att upphöra officiellt. Alla länkar till Remix3D.com slutar fungera efter detta datum.

Du kan enkelt ladda ner dina 3D-modeller genom att gå till Remix3D.com-webbplatsen. Följ bara dessa steg:

    Gå till www.remix3d.com och klicka på knappen “Mina grejer” längst upp till vänster på sidan. Detta tar dig till en ny sida där du kan se alla dina 3D-modeller. Obs! Om du inte är inloggad kommer du att logga in i gruppen genom att klicka på knappen “Mina grejer”.
    2. På sidan “Mina grejer” klickar du på den 3D-modell du vill ladda ner och klickar sedan på knappen “Ladda ner modell” för att börja ladda ner den specifika 3D-modellen.

Om du är osäker på vilka steg du ska vidta innan Remix3D.com upphör, eller om du stöter på några problem under din innehållsmigrering, hänvisar du till Remix3D FAQ för mer information.

Vi uppskattar ditt beskydd av vår tjänst och ditt tålamod under denna övergång.

Microsoft är dock inte främmande för att vända beslut. Företaget meddelade tidigare att Paint kommer att rippas från Windows 10 och ersättas med Paint 3D, men backspåras efter klagomål. Om samma sak händer med Remix3D.com återstår att se.

Bildkredit: hafakot / Shutterstock

0 Shares