Microsoft drar Windows 10 KB4524244-uppdatering efter att ha erkänt många problem

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Microsoft har tagit bort fristående säkerhetsuppdatering KB4524244 efter att det visat sig orsaka problem med olika system. KB4524244 skulle lösa problem med UEFI-starthanteraren, men för många människor hade plåstret problem under installationen och för andra ledde det till att systemet fryser.

Med erkännande av den senaste problematiska uppdateringen för Windows 10 har Microsoft fattat beslutet att dra KB4524244 och säger att den inte kommer att erbjudas på nytt från Windows Update, Windows Server Update Services eller Microsoft Update Catalog.

Se även:

Uppdateringen släpptes bara för några dagar sedan den 11 februari och Microsoft sa att den “åtgärdar ett problem där en tredje parts Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) starthanterare kan utsätta UEFI-aktiverade datorer för en säkerhetsproblem”.

Nu i en uppdatering till supportsidan om korrigeringen säger Microsoft:

Denna fristående säkerhetsuppdatering har tagits bort på grund av ett problem som påverkar en delmängd enheter. Det kommer inte att erbjudas om från Windows Update, Windows Server Update Services (WSUS) eller Microsoft Update Catalog. Notera Borttagning av denna fristående säkerhetsuppdatering påverkar inte lyckad installation eller några ändringar inom andra säkerhetsuppdateringar den 11 februari 2020, inklusive senaste kumulativa uppdateringen (LCU), månatlig samlad uppdatering eller endast säkerhetsuppdatering.

Företaget rekommenderar också människor:

Denna fristående säkerhetsuppdatering har tagits bort och kommer inte att erbjudas på nytt från Windows Update, Windows Server Update Services (WSUS) eller Microsoft Update Catalog. Notera Detta påverkar inte någon annan uppdatering, inklusive senaste kumulativa uppdateringen (LCU), månatlig samlad uppdatering eller endast säkerhetsuppdatering.

Om du har installerat den här uppdateringen och har det här problemet bör följande steg göra det möjligt för dig att återställa enheten:

    Välj startknappen eller Windows Desktop Search och skriv uppdateringshistorik och välj Visa din uppdateringshistorik. På Inställningar / Visa uppdateringshistorik dialogfönster, välj Avinstallera uppdateringar. På Installerade uppdateringar dialogrutan, hitta och välj KB4524244 och välj Avinstallera knapp. Starta om enheten. Vid omstart använder du funktionen “Återställ den här datorn” och du borde inte stöta på det här problemet.

Vi arbetar med en förbättrad version av den här uppdateringen i samordning med våra partners och kommer att släppa den i en framtida uppdatering.

Det är inte klart när en ny version av uppdateringen kommer att släppas, men den jobbar på.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares