Microsoft driver ännu en gång KB4023057 för att förbättra Windows 10 Update

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

En kumulativ uppdatering för Windows 10 gör ett nytt utseende när Microsoft förbereder användarnas system för mer betydande serviceuppdateringar längre ner på linjen.

Det här är långt ifrån första gången Microsoft har drivit uppdateringen KB4023057, och det är inte svårt att förstå varför. Denna uppdatering förbättrar tillförlitligheten för Windows Update Service-komponenterna, vilket kommer att visa sig vara så viktigt när en större funktionsuppdatering släpps senare under året.

Se även:

KB4023057-uppdateringen riktar sig till många olika versioner av Windows 10, men endast konsumentversionerna; Microsoft betonar att “den här uppdateringen inte är avsedd att användas i företagsmiljöer”. Företaget beskriver uppdateringen och säger:

Den här uppdateringen inkluderar förbättringar av tillförlitligheten för Windows Update Service-komponenter i Windows 10, versionerna 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004 och 20H2. Det kan ta steg för att frigöra diskutrymme på din enhet om du inte har tillräckligt med diskutrymme för att installera Windows-uppdateringar.

Den här uppdateringen innehåller filer och resurser som hanterar problem som påverkar uppdateringsprocesserna i Windows 10 som kan förhindra att viktiga Windows-uppdateringar installeras. Dessa förbättringar hjälper till att se till att uppdateringar installeras sömlöst på din enhet, och de hjälper till att förbättra tillförlitligheten och säkerheten för enheter som kör Windows 10.

Eftersom detta är en obligatorisk uppdatering laddas den ned automatiskt och installeras på system som behöver den. Det finns inga kända problem med KB4023057, men Microsoft påpekar följande:

Den här uppdateringen kan begära att din enhet håller sig vaken längre för att möjliggöra installation av uppdateringar.

Notera Installationen respekterar alla användarkonfigurerade sömnkonfigurationer och även dina “aktiva timmar” när du använder din enhet mest.

Den här uppdateringen kan försöka återställa nätverksinställningar om problem upptäcks och det kommer att rensa upp registernycklar som kan förhindra uppdateringar från att lyckas installeras. Den här uppdateringen kan reparera inaktiverade eller korrupta Windows-operativsystemkomponenter som avgör tillämpligheten av uppdateringar till din version av Windows 10. Den här uppdateringen kan komprimera filer i din användarprofilkatalog för att frigöra tillräckligt med diskutrymme för att installera viktiga uppdateringar. Den här uppdateringen kan återställa Windows Update-databasen för att reparera problemen som kan förhindra att uppdateringar installeras. Därför kan du se att din Windows Update-historik rensades.

Du kan hämta KB4023057 via Windows Update, Microsoft Update eller från Microsoft Update-katalogen.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares