Microsoft driver förbättrad Windows Terminal 1.7 till den stabila kanalen

0 Shares

Windows Terminal

Efter en period av test har Microsoft nu lanserat den stabila versionen av Windows Terminal 1.7. Det finns olika anmärkningsvärda förändringar i denna version, särskilt ankomsten av ett rätt användargränssnitt för redigeringsinställningar.

Idén bakom införandet av ett användargränssnitt för inställningar i Windows Terminal v1.7.1033.0 är att det gör livet mycket enklare för alla som inte är bekanta eller bekväma med JSON-filtinkning. Betydande som detta är, det är inte den enda förändringen som finns i denna nya stabila version.

Se även:

Som vi redan har sett i förhandsgranskningsversionerna av programvaran, inkluderar den här versionen opt-in single-instancing och fönsterfjärrkontroll. Det finns också stöd för Ppofile-fragment, som Microsoft säger kan användas av apputvecklare för att ge ytterligare information till Terminal. Det finns också ett antal felkorrigeringar och allmänna förbättringar.

Du kan ladda ner Windows Terminal v1.7.1033.0 här.

Här är den fullständiga listan över ändringar som delas av Windows Terminal-teamet på GitHub:

Tillgänglighet

När du navigerar och söker i kommandopaletten meddelar Terminal nu fler statusändringar till Skärmläsare / NVDA (# 9582)

Inställningar och inställningar UI

Vi har valt att ta bort “baslager” från inställningsgränssnittet för att flytta in i den stabila kanalen så att vi kan spika dess design (# 9655) Vänligen rikta feedback om detta till # 9539. Det är stängt, men det är en utmärkt diskussionsfråga. Rutorna för vintage markörhöjd och historikstorlek i användargränssnittet är nu fastspända till lämpliga intervall (# 9370) (tack @eugenesmlv!)

Bug fixar

Du kan nu interagera med hyperlänkar när applikationen är i musläge (# 9396) (tack @ Don-Vito!) Terminal Stable, Preview och Dev använder nu olika skaltilläggs-ID (# 9510)Du kanske hatar den här om du använder en massa olika terminalinstallationer …

scrollToBottom kommer inte längre förbryllande att få visningsområdet att hoppa till … toppen? Det kan inte vara rätt … (# 9389) (tack @ Don-Vito!) I förhandsgranskning 1.7 bröt vi in ​​laddning av pixelskuggning. Vi har nu avbrutit det. (# 9371) Dialogrutan för skrivskyddad flik behandlar inte längre Escape för att betyda “snälla ja, döda skrivskyddad flik” (# 9573) (tack @ Don-Vito!) Du kan nu duplicera rutor / flikar som ännu inte har berättat om deras arbetskatalog (eftersom vi redan vet vilken vi startade dem i …) (# 9397) (tack @ Don-Vito!) Inställningsgränssnittets sidofält visas inte längre som flytande text över en transparent bakgrund (# 9752) Om du försöker (med en nyckelbindning) växla till en flik som inte finns skickar vi inte längre den resulterande kontrollsekvensen till terminalen (# 9781) (tack @ Don-Vito!) Piltangenterna avvisar inte längre fliken renamer (oops) (# 9633) (tack @ Don-Vito!) Flikens stängningsmeny kommer inte längre att kringgå skrivskyddade rutor (# 9571) (tack @ Don-Vito!) Vi sprider nu statusfältets framstegstillstånd på fler ställen, så de borde vara mer tillförlitliga (# 9779) (tack @ Don-Vito!)

Pålitlighet

Bläddringsknapparna kommer inte längre att orsaka en krasch när du kör som administratör (ugh) (# 9760) Vi ​​kommer omedelbart att upphöra och avstå från att ropa till dig om helt giltiga typsnittsnamn (# 9734) Teckensnittsfall har tidigare upptäckts genom strängjämförelse, så “JetBrains Mono” och “Jetbrains Mono” ansågs vara olika … Ibland kunde vi inte hitta Cascadia, även om det är i vårt paket… Vi stödde inte lokaliserade namn för teckensnitt, så vi trodde att “MS ゴ シ ッ ク” och “MS Gothic” var två olika teckensnitt (de är inte) Vi har löst en resursläcka som resulterade i att Terminal saktade ner, ner, ner över tiden (# 9729) Detta är @lheckerförsta engagemang sedan han officiellt gick med i laget! Uppvakta! Vi ska till sist kraschar inte längre när du visar ett gäng breda siffror och ändrar storlek som galen (MSFT! 5903250) (# 4907) Vi har fixat en krasch i mönsterbufferten (tack Miles O’Brien) (# 9618) Apppaketfragment i ogiltig mappar snubblar oss inte längre (# 9477) Skalförlängningen tappade 50% av sin vikt (yay!) (# 9552) Vi har rakat 120 kb av OpenConsole.exe (# 9581) Terminal kommer inte längre att krascha om du skriver konstigt tomma kapslade kommandon i din inställningar.json-fil (# 9495) (tack @ Don-Vito!)

Urval

Vi väl, @ Don-Vito) fixade så många problem i urvalet att vi ger den en egen underkategori.

Skift + flera klick fungerar nu mer rimligt (# 9403); valet med flera klick är nu mer tillförlitligt (# 9455); urvalsstart (# 9727) och dra (# 9790) har kontrollerats och fixats där så är lämpligt.

Visuell passform och finish

Knappen Maximera / återställ visar nu rätt verktygstips när den är maximerad (# 9412) (tack @ Chips1234!) Vi har fixat felet där flikväxlare / kommandopalett visade chevroner och ikoner på alla fel platser (# 9487) (tack @ Don-Vito!) Åtgärdssidan har inte längre ett konstigt gap till vänster (# 9780) (tack @ Don-Vito!) Inställningsflikens stängda menyalternativ såg annorlunda ut än alla andra; nu gör det inte (# 9324) Stängknappen bleknar nu till rätt färg (# 9763) (tack @BreeceW!) Flikfältet har fått lite horisontellt andningsrum (# 9575) (tack @gabrielconl!)

0 Shares