Microsoft driver nu ut Chromium-baserad Edge till alla Windows 10-användare

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Det är ett tag sedan Microsoft antog Chromium-motorn för den nya versionen av Edge, och mottagningen till webbläsaren har varit i stort sett positiv.

Hittills har Microsoft gett Windows 10-användare valet om de ska använda den nya Chromium-baserade Edge eller hålla fast vid den gamla äldre versionen. Men nu förändras det. Företaget driver ut webbläsaren via Windows Update till Windows 10-versionerna 1803, 1809, 1903, 1909 och 2004 – och det är inte möjligt att fortsätta använda gamla Edge, hur mycket du vill.

Se även:

Som noterats av Techdows använder Microsoft KB4541301, KB4541302 och KB4559309 för att leverera den nya versionen av Edge till människor – även om det är värt att påpeka att Microsoft nu hänvisar till den nyare, Chromium-baserade versionen som Microsoft Edge, och den ursprungliga versionen som “arv” Edge. Microsoft började använda KB4541301 för att driva webbläsaren till Windows 10 version 1803 och 1809 och KB4541302 för version 1903 och 1909.

Företaget började sedan använda KB4559309 för att leverera Microsoft Edge till alla versioner av Windows 10 från 1803. På hjälpsidan för uppdateringen noterar Microsoft:

Startmenynålar, brickor och genvägar för den aktuella versionen av Microsoft Edge migrerar till nya Microsoft Edge. Aktivitetsfältets stift och genvägar för den aktuella versionen av Microsoft Edge migrerar till nya Microsoft Edge. Den nya Microsoft Edge kommer att fästas i aktivitetsfältet. Om den nuvarande versionen av Microsoft Edge redan är fäst kommer den att ersättas. Den nya Microsoft Edge kommer att lägga till en genväg till skrivbordet. Om den nuvarande versionen av Microsoft Edge redan har en genväg kommer den att ersättas. Som standard migreras de flesta protokoll som Microsoft Edge hanterar till nya Microsoft Edge. Den nuvarande versionen av Microsoft Edge kommer att döljas från UX-ytor i operativsystemet. Detta inkluderar inställningar, applikationer och alla dialogrutor för fil- eller protokollstöd. Försök att starta den aktuella versionen av Microsoft Edge omdirigeras till nya Microsoft Edge. First Run Experience (FRE) startar automatiskt första gången en enhet startar om efter att den nya Microsoft Edge har installerats. Data från tidigare versioner av Microsoft Edge (som lösenord, favoriter, öppna flikar) kommer att finnas tillgängliga i nya Microsoft Edge. Nya Microsoft Edge stöder inte borttagningen av den här uppdateringen.

Kort sagt, gamla Edge ersätts helt med nya Edge i en icke-reversibel process. Alla befintliga data migreras över, men även om du inte använder Edge kommer du att upptäcka att skrivbords- och aktivitetsfältgenvägar skapas.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares