Microsoft driver ut Edge 86 med nedladdningsförbättringar, PDF-förbättringar och mer

0 Shares

Microsoft har släppt den senaste versionen av sin Chromium-baserade webbläsare. Edge 86 är full av inte bara den vanliga fliken buggfixar och prestandaförbättringar utan också en mängd nya funktioner.

Denna version av webbläsaren ser ankomsten av Secure DNS (DNS-over-HTTPS) -stöd, liksom många förbättringar av PDF-hantering. Stöd för innehållsförteckningar hjälper dokumentnavigering, medan pennstöd för markering och förbättrad rullning kommer att välkomnas av många. Andra förbättringar och tillägg inkluderar testning av webbplatser i Internet Explorer-läge.

Ett område i webbläsaren som ser en viktig förändring är avsnittet Nedladdningar. För att göra det lättare att hantera fler nedladdningsrelaterade alternativ utan att behöva lämna Edge är det möjligt att ta bort nedladdade filer från nedladdningshanteraren. För att dra nytta av detta alternativ, besök bara nedladdningshyllan eller nedladdningssidan, högerklicka och välj alternativet Ta bort fil från snabbmenyn.

Administratörer har tillgång till ett antal nya alternativ och funktioner i Edge 86, inklusive möjligheten att aktivera synkronisering för Azure Active Directory-konton som standard. Administratörer kan nu också lättare rulla tillbaka till en tidigare version av Edge.

Ett annat praktiskt alternativ är möjligheten att tvinga en webbplats att ladda i Internet Explorer-läge i syfte att testa – något som administratörer, utvecklare och slutanvändare kommer att dra nytta av.

I Edge 86 har Microsoft gjort många PDF-relaterade förbättringar. Förutom stöd för innehållsförteckningar för att underlätta navigering har stöd för PDF-filer på småskärmade enheter också förbättrats. Andra ändringar inkluderar stöd för penna för highlighter på PDF-filer och smidigare rullning av filer.

Användare av Windows 7, 8 och 8.1 kan nu njuta av fördelarna med automatisk profilbyte, som hittills bara varit tillgänglig för Windows 10-användare.

Om du vill hämta den senaste uppdateringen klickar du på menyn och gå till inställningar innan du klickar Om Microsoft Edge; starta om programmet när du uppmanas till det. Mer information om webbläsaren finns här.

0 Shares