Microsoft driver ut KB4023057 ännu en gång för att tvinga uppdateringar av Windows 10-funktioner

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Många av uppdateringarna och korrigeringarna som Microsoft släpper för Windows 10 visar sig vara opopulära, vanligtvis på grund av de nya problemen de kan införa. Men med KB4023057-uppdateringen har människor en annan anledning att överväga att undvika att installera den.

KB4023057 har skjutits ut av Microsoft flera gånger tidigare, och företaget har precis börjat trycka på det igen. Syftet med korrigeringsfilen är att ta itu med problem som har hindrat vissa människor från att uppgradera till nyare versioner av Windows 10, och även åsidosätta alla block som användarna har infört för att förhindra att funktionsuppdateringar installeras. Problemet är att det finns många människor med god anledning att hålla fast vid en äldre version av Windows 10, men KB4023057 är redo att rida på sådana planer.

Se även:

Efter att ha gjort ett medvetet val för att undvika uppgradering till den senaste versionen av Windows 10, kommer alla som installerar KB4023057 att bli besvikna över att upptäcka att patchen i slutändan resulterar i att build 2004 installeras. Uppdateringen gäller för många versioner av Windows 10 – speciellt 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903 och 1909 – vilket visar hur ivriga Microsoft är att få fler uppgraderade till den senaste versionen.

Microsoft förklarar att uppdateringen “inkluderar förbättringar av tillförlitligheten till Windows Update Service-komponenter i konsument Windows 10”. Företaget säger vidare:

Det kan ta steg för att frigöra diskutrymme på din enhet om du inte har tillräckligt med diskutrymme för att installera Windows-uppdateringar.

Den här uppdateringen innehåller filer och resurser som hanterar problem som påverkar uppdateringsprocesserna i Windows 10 som kan förhindra att viktiga Windows-uppdateringar installeras. Dessa förbättringar hjälper till att se till att uppdateringar installeras sömlöst på din enhet, och de hjälper till att förbättra tillförlitligheten och säkerheten för enheter som kör Windows 10.

Vad detta innebär i praktiken är att Windows kan köra Diskrensningsverktyget för att frigöra utrymme samt komprimera filer. Även om detta är något som du kan känna dig obekväm med att göra för dig, noteras det att “den här uppdateringen kan försöka återställa nätverksinställningarna om problem upptäcks och det kommer att rensa upp registernycklar som kan förhindra att uppdateringar installeras framgångsrikt”.

Detta innebär att Microsoft aktivt ignorerar tydliga beslut som tagits av användare, så om du inte vill uppgraderas till en nyare version av Windows 10 med våld är rådet enkelt: undvik KB4023057.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares