Microsoft driver Windows 10 maj 2020-uppdateringen till fler användare

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Det har skett en rad problematiska uppdateringar från Microsoft de senaste månaderna, och den senaste funktionsuppdateringen – Windows 10 maj 2020-uppdatering – har inte varit annorlunda. På grund av problem med olika system fann många att den här stora uppdateringen inte var tillgänglig för dem.

Nu, tack vare kraften i maskininlärning, har Microsoft börjat driva uppdateringen till fler användare.

Se även:

Företaget har tyst utökat lanseringen av Windows 10 version 2004 till att omfatta personer för vilka det tidigare inte var tillgängligt. Detta beror delvis på att ta itu med några av de olika kända problemen som har dykt upp sedan uppdateringen släpptes ursprungligen.

I en uppdatering av Windows Health-instrumentpanelen säger Microsoft:

Windows 10, version 2004 är tillgängligt för användare med enheter som kör Windows 10, versionerna 1903 och 1909, som manuellt försöker “Sök efter uppdateringar” via Windows Update. Vi börjar nu en ny fas i lanseringen. Med hjälp av den maskininlärningsbaserade (ML-baserade) utbildningen vi har gjort hittills ökar vi antalet enheter som valts för att uppdateras automatiskt till Windows 10, version 2004 som närmar sig slutet av tjänsten. Vi kommer att fortsätta att träna vår maskininlärning genom alla faser för att på ett intelligent sätt lansera nya versioner av Windows 10 och leverera en smidig uppdateringsupplevelse. Rekommenderad servicestatus är halvårskanal.

Men bara för att lanseringen har utvidgats till fler människor betyder det inte att alla problem med Windows 10 maj 2020-uppdateringen har åtgärdats. Till exempel är det fortfarande problem med vissa Nvidia GPU: er, Conexant ISST-ljuddrivrutiner och med Bluetooth. Microsoft säger att dessa och olika andra frågor fortfarande är under utredning.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares