Microsoft Edge är nu den näst mest populära webbläsaren

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Google Chrome är fortfarande ledare för paketet, men det finns en annan rival som skräddarsyr det. Nya siffror visar att Microsoft Edge nu är den näst mest använda webbläsaren i världen, vilket driver Firefox ner till tredje plats.

Silvermedaljen tillhör nu den krombaserade versionen av Edge på skrivbordet som har sett en stor ökning i popularitet, även om den bara har varit tillgänglig under några månader.

Se även:

Statistik som samlats in av NetMarketShare visar att Chrome fortfarande är långt ute och tar 68,5 procent av marknaden. Baserat på användning på bärbara datorer och stationära datorer i mars tog Microsoft Edge 7,59 procent av marknaden, och Firefox hävdade bara 7,19 procent.

Det är säkert att säga att Chrome inte riskerar att bli avstängd från topplistan när som helst, men Mozilla kommer att bli mer än lite besviken över att se att en så ung webbläsare har fått tillräckligt många anhängare för att klara det redan.

Statistiken bevisar att Microsofts beslut att anta Chromium-motorn för den nya versionen av Edge var ett klokt drag, och att vara standardwebbläsaren i Windows 10 var helt klart också en hjälp.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares