Microsoft Edge Chromium-baserad webbläsare för Linux uppnår Betastatus

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

När Microsoft först tillkännagav att de förde Edge till Linux var jag mindre än entusiastisk över det. Jag förklarade faktiskt att jag aldrig skulle installera webbläsaren på min egen Linux-dator. Hittills har jag ännu inte installerat Edge för Linux, även om min inställning mjuknar lite. Mozilla Firefox känner sig stillastående, medan jag är orolig över FLoC-situationen med Google Chrome. Kan Microsoft Edge för Linux vara i min framtid?

Nåväl, Microsofts webbläsare kom bara ett steg närmare en stabil utgåva, så jag kan behöva prova. Du ser, från och med idag har Edge uppnått Beta-status! Detta innebär att dess utveckling har utvecklats ganska svimmande, och den krombaserade webbläsaren borde vara helt bra att använda dagligen. Och ja, du kan installera Edge Beta för Linux just nu.

LÄS OCH: Microsoft arbetar för att köra Linux som ARM64 Hyper-V-gäst

Att installera Microsoft Edge på ditt Linux-baserade operativsystem kunde inte vara enklare. Om du är nybörjare i Linux behöver du inte ens använda kommandoraden! Klicka bara här och ladda ner lämplig fil. Om du använder Ubuntu eller annan Debian-baserad Linux-distro är .deb-filen det du vill ha. Fedora-användare bör välja .rpm.

Planerar du att installera Microsoft Edge för Linux Beta på din maskin? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares