Microsoft Edge får äntligen tilläggssynkronisering

0 Shares

Flera Edge-logotyper

Om du har använt Firefox, Chrome eller många andra webbläsare kommer du att vara van vid att tilläggen du installerar synkroniserar mellan enheter. Den här enkla men underbart praktiska funktionen är något som tyvärr saknats från Microsoft Edge, men nu förändras detta.

Microsoft har lovat synkronisering av tillägg för en liten stund, och företaget börjar äntligen rulla ut det för användare. Men inte alla kommer att få funktionen just nu.

Se även:

För närvarande är tilläggssynkronisering endast tillgänglig för Edge Insiders som installerar Dev-byggnaden i webbläsaren. Funktionen ingår i Edge-version 83.0.461.1, en release som Microsoft beskriver som “en liten avvikelse från vårt normala schema på grund av aktuella händelser” – företaget har tidigare meddelat att nya versioner av webbläsaren är i väntan.

Denna version av Edge har ett antal nya funktioner som Microsoft beskriver i ett inlägg på Edge Insider-webbplatsen:

Lagt till möjligheten att synkronisera tillägg. Har lagt till en sida i Inställningar för att hantera inställningar för familjesäkerhet. Lagt till möjligheten att lägga till alla flikar i en samling. Lagt till möjligheten att dra flera objekt från en webbsida till en samling samtidigt på vissa webbplatser. Lagt till stöd för adverbmarkering i Immersive Reader. Lagt till stöd för hanteringspolicyn Scroll To Text Fragment från uppströms Chromium. Lade till en hanteringspolicy för att konfigurera borttagning av cachade filer och bilder när webbläsaren stängs.

Det finns också olika buggfixar och förbättringar av tillförlitligheten, men Microsoft varnar för ett antal kända problem:

Vissa användare ser att favoriter dupliceras efter att vi gjort några tidigare korrigeringar i det området. Det vanligaste sättet detta utlöses är genom att installera Beta- eller Stable-kanalen i Edge och sedan logga in på det med ett konto som redan har loggat in på Edge tidigare. Att åtgärda detta borde vara enklare nu när deduplicator-verktyget är tillgängligt. Vi har dock också sett duplicering hända när du kör deduplicator på flera maskiner innan någon maskin har en chans att helt synkronisera sina ändringar, så medan vi väntar på några av de korrigeringar vi har gjort för att komma till Beta och Stable, se till att att lämna gott om tid mellan deduplicatorns körningar. Efter en första fix för det nyligen upplever vissa användare att Edge-fönster blir helt svarta. UI-popup-fönster som menyer påverkas inte och om du öppnar webbläsarens aktivitetshanterare (tangentbordsgenväg är shift + esc) och dödar GPU-processen fixar det vanligtvis. Observera att detta bara verkar påverka användare med viss hårdvara. Vissa användare ser “vacklande” beteende när de rullar med hjälp av styrplattans gester eller pekskärmar, där rullning i en dimension också får sidan att subtilt rulla fram och tillbaka i den andra. Observera att detta bara påverkar vissa webbplatser och verkar vara sämre på vissa enheter. Detta är sannolikt relaterat till vårt pågående arbete för att återgå till paritet med Edge Legatys beteende, så om detta beteende är oönskat kan du tillfälligt stänga av det genom att inaktivera kanten: // flaggor / # kant-experimentell-rullningsflagga. Det finns några problem där användare med flera ljudutmatningsenheter ibland inte får något ljud från Edge. I ett fall stängs Edge av i Windows Volymmixer och om du stänger av ljudet fixas det. I en annan fixar den omstart av webbläsaren. Vissa användare kan inte se skärmdumpar i feedbackverktyget. En gång anledningen är att de har inställningarna för autoplay för media inställda på “Block”, så att vända inställningen till “Limit” eller “Tillåt” borde fixa det. Vid vissa zoomnivåer finns det en märkbar linje mellan webbläsarens gränssnitt och webbinnehållet.

0 Shares