Microsoft Edge kan komma till Linux

0 Shares

Stor Microsoft Edge-logotyp

För inte så länge sedan verkar idén om att Microsoft släpper en webbläsare för Linux vara utesluten. Men de senaste åren har Microsofts kärlek till Linux vuxit exponentiellt.

Nu, efter att inte bara börja omfamna Chromium-motorn för Microsoft Edge, utesluter företaget inte heller att släppa Edge för Linux. Man kan hävda att Edge på Linux är något som ingen – eller åtminstone väldigt få människor – längtar efter, men Microsoft Edge-utvecklingsteamet har avslöjat att släppa en Linux-vänlig version är något som “skulle vilja göra “.

Se även:

Avslöjandet kom i en Reddit AMA-session med Microsoft Edge-utvecklare där de talade mer om färdplanen för webbläsaren. Många ämnen behandlades, inklusive annonsblockering (Microsoft vet inte riktigt om annonsblockerare kommer att stängas av på knä på grund av ändringar som Google gör i Chromiums tilläggs-API), synkronisering av tillägg (kommer snart) och användningen av Flytande gränssnitt.

Som svar på en fråga om möjligheten till en Linux-version av Edge sa Sean från utvecklingsteamet:

Vi har inga tekniska blockerare som hindrar oss från att skapa Linux-binärer, och det är definitivt något vi vill göra på vägen. Med detta sagt finns det fortfarande arbete för att göra dem “kundklara” (installatör, uppdaterare, användarsynkronisering, buggfixar etc.) och något vi är stolta över att ge dig, så vi är inte helt redo att förbinda oss till fungerar ännu.

Just nu är vi superfokuserade på att föra stabila versioner av Edge först till andra versioner av Windows (såväl som macOS) och sedan släppa våra Beta-kanaler. Som sagt, vi älskar att höra frågorna och särskilt älskar detaljer om detta är viktigt för din testinfrastruktur eller någon annanstans i din utvecklingslivscykel så att vi kan fortsätta att validera och prioritera detta arbete!

Det här kan verkligen vara långt borta i framtiden, så håll inte andan om du är en Linux-användare som längtar efter Edge.

0 Shares