Microsoft Edge kommer till Android och iOS

0 Shares

Microsoft Edge Android iphone

Microsoft åtgärdar idag en av de största bristerna i Edge-webbläsaren och meddelar att den kommer att vara tillgänglig på de två största mobilplattformarna: Android och iOS.

Microsoft säger att support för Android och iOS är “en av de vanligaste förfrågningarna” som den har fått från Edge-användare på Windows 10. Genom att göra det tillgängligt på flera plattformar gör programvarugiganten sin webbläsare till ett genomförbart alternativ i detta utrymme för folk som använder en blandning av enheter.

Edge finns också på Windows 10 Mobile, men de allra flesta mobilanvändare finns på Android och iOS. Dessutom är dess största rivaler redan tillgängliga på flera plattformar. Ta till exempel Chrome, som erbjuds på Android, iOS, Windows, macOS och Linux.

“Microsoft Edge för iOS och Android ger bekanta funktioner som dina favoriter, läslista, ny fliksida och läsvy över din PC och telefon, så oavsett vilken enhet du surfar med dig”, säger Microsoft. “Men det som gör att Microsoft Edge verkligen sticker ut är möjligheten att fortsätta på din dator, vilket gör att du omedelbart kan öppna sidan du tittar direkt på din dator – eller spara den för att arbeta senare.”

Microsoft kommer att göra Edge tillgängligt initialt som förhandsgranskning, med iOS-användare som är de första som får det – från och med idag. Webbläsaren distribueras med Apples TestFlight-tjänst. Det finns inget ord ännu om när det också kommer att erbjudas på Android, men Microsoft säger att appen kommer att finnas tillgänglig “snart”.

Förhandsgranskningen är begränsad till USA-engelska, men stöd för andra länder och språk kommer att läggas till på vägen. Dessutom säger Microsoft att det finns några funktioner som inte kommer att vara tillgängliga från början, som roaming-lösenord och support för surfplattor, men också dessa kommer att göras tillgängliga “i framtiden.”

Om du vill vara bland de första som testar Microsoft Edge på Android eller iOS, klicka på den här länken för att gå till förhandsgranskningsprogrammets målsida.

Nu, om bara Microsoft skulle föra det till macOS också …

0 Shares