Microsoft Edge på Linux kommer att kunna laddas ner nästa månad

0 Shares

Microsofts nya Chromium-baserade Edge-webbläsare är mycket bra. Det är irriterande att företaget känner behov av att tvinga det vidare till Windows 10-användare, men det är ett stort steg upp från den gamla versionen.

Vi har vetat ett tag att Microsoft planerade att ta med webbläsaren till Linux, och nu vet vi – ungefär – när den kommer att komma.

SE ÄVEN: Få ‘Linux Administration Cookbook’ (värde på 35,99 USD) GRATIS under en begränsad tid

Skrivande om “Vad är nytt i webbupplevelser”, Ignite 2020, säger Liat Ben-Zur, Corporate Vice President på Microsoft, att Microsoft Edge på Linux kommer att kunna laddas ner på Dev-förhandsvisningskanalen i oktober.

Han anger inte exakt när, men förklarar:

När det är tillgängligt kan Linux-användare gå till webbplatsen Microsoft Edge Insiders för att ladda ner förhandsgranskningskanalen, eller så kan de ladda ner den från den inbyggda Linux-pakethanteraren.

Det är inte den enda nyheten.

Förutom att föra Microsoft Edge Dev-kanalen till Linux utökar vi också utvecklarverktygssatsen med både WebView2 och Visual Studio Code 1.0-tillägget som flyttar ut från förhandsgranskningen till allmän tillgänglighet under de kommande månaderna. WebView2 är frikopplat från specifika versioner av Windows för att erbjuda full webbfunktionalitet över Windows-appar och Visual Studio Code 1.0-tillägget (finns i VS Studio-tilläggsbutiken) möjliggör sömlösa arbetsflöden för devs när de växlar mellan sammanhang.

0 Shares