Microsoft experimenterar med att dela webbinformation från Edge med Windows 10

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Under årens lopp har det funnits en ökande medvetenhet om – och motreaktion mot – telemetri och datainsamling som Microsoft har samlat i Windows 10. Ett nytt experiment med Edge-webbläsaren visar att företaget är angeläget om att i större utsträckning använda den information det samlar om sina kunder.

I den senaste Canary-versionen av Microsoft Edge finns det en ny inställning som heter “dela webbinformation med andra Windows-funktioner”. Även om det är frivilligt är det en funktion som sannolikt kommer att vara skeptisk.

Se även:

Microsoft säljer datadelningen som ett sätt att göra surfrelaterad information – som historik och bokmärkta webbplatser – sökbar från Windows Search och inte bara från webbläsaren. Tillägget av inställningen i den senaste versionen av Edge Canary – som Techdows först märkte – kommer inte att tas emot väl av användare som har blivit oroliga över hur mycket information Microsoft samlar in om hur människor använder dess programvara och tjänster.

Den fullständiga beskrivningen för inställningen ger en närmare inblick i hur Microsoft skulle använda sig av data som samlas in från webbläsaren:

När den är påslagen kommer Microsoft Edge att ansluta lokal surfdata från den här profilen till resten av Windows. Om du aktiverar den här funktionen kan du lättare hitta information från din historik, favoriter, toppwebbplatser och nya flikar med hjälp av funktioner som Windows-sökrutan.

Naturligtvis betyder det faktum att inställningen bara finns i den experimentella kanariska byggnaden av Edge att det inte finns någon garanti för att den nödvändigtvis kommer att ta sig till release-versionen, men det verkar troligt.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares