Microsoft, Facebook och PayPal är de mest uppskattade varumärkena

0 Shares

Nätfiske

Under 2020 behöll Microsoft sin position som det varumärke som oftast finns i phishing-e-post, följt av Facebook och PayPal.

E-postförsvarsspecialisten Vade Secure har släppt sin Phishers ‘Favorites-rapport från 2020, som också visar att molntjänster överträffade finansiella tjänster för att bli den mest efterliknade industrin, medan cyniska hackare snabbt har utnyttjat COVID-19-pandemin.

Adrien Gendre, Chief Product and Services Officer på Vade Secure, säger:

Organisationer måste vara medvetna om att nätfiskare och andra hotaktörer alltid letar efter nya sätt att rikta sig mot dem.

Nätfiske är bara en taktik som används av hackare och den ständigt föränderliga populariteten hos välkända varumärken visar hur cyberkriminella taktiker ständigt utvecklas.

Rapporten Phishers ‘Favorites lyfter fram vikten av en proaktiv och omfattande e-postsäkerhetsställning. Företag ska skydda sig själva och sina kunder från dynamiska phishing-attacker med en kombination av utbildning, teknik och vaksamhet.

Microsoft har konsekvent förblivit högst upp i Vade Secures Phishers ‘Favorites kvartalsrapporter och har nummer ett i fyra kvartal. Q2 2020 såg den största ökningen av Facebook-nätfiske med 4 373 unika webbadresser som upptäcktes. Det fanns också en ökning i WhatsApp-falska e-postmeddelanden som sammanföll med pandemin.

Molntjänster överträffade finansiella tjänster som den mest efterliknade branschen under andra kvartalet. Microsoft, Netflix, Adobe, Apple och Dropbox är de mest efterliknade molntjänstföretagen i topp 20.

När fler människor vände sig till e-handel online-shopping utlöste nytt intresse bland phisherfolk, till exempel, kom eBay inte till topp 20-listan 2019 utan hoppade 28 platser till femte 2020.

Den fullständiga rapporten finns tillgänglig på Vade Secure-webbplatsen.

Bildkredit: Maksim Kabakou / Shutterstock

0 Shares