Microsoft Family Safety-appen för iOS och Android hjälper föräldrar att övervaka sina barn

0 Shares

Numera är internet inte bara en del av livet – det är liv. Även om det är en ganska kall verklighet är faktum att de flesta av oss är limmade på våra enheter idag. Tyvärr inkluderar detta också barn. Långt borta är dagarna för pojkar som spelar baseboll eller tjejer som hoppar rep utanför. Istället handlar det om TikTok, Instagram och SnapChat. Barn vill inte vara professionella idrottare eller rockstjärnor, utan vill vara en berömd YouTuber- eller Twitch-streamer.

Och så har föräldrar händerna fulla när det gäller att övervaka sitt barns online-aktivitet. På dagen kan en familj ha ett skrivbord i hemmet, vilket gör det enkelt att veta vem som är online och när. Med surfplattor och smartphones är dock föräldrar ofta i mörkret. Tja, Microsoft har en ny app som gör det möjligt för föräldrar i deras strävan att övervaka sina barn. Kallas “Microsoft Family Safety” och är tillgänglig för både Android och iOS.

LÄS OCH: Microsoft uppdaterar Remote Desktop-appen för Android med stöd för Virtual Desktop

Vad gör appen egentligen? En hel del faktiskt. Till exempel får föräldrar veckovis aktivitetsrapporter så att de kan se vad deras barn (eller barn) gör online. Baserat på denna rapport kan föräldrar sedan begränsa barnets tilldelning av skärmtid. Om ett barn måste straffas kan en förälder minska den tillåtna skärmtiden som avskräckande från dåligt beteende. Har du en D + på ett matteprov? Minska skärmtiden på hälften för veckan!

Om du går vidare kan föräldrar använda appen Microsoft Family Safety för att blockera specifika webbplatser, begränsa dem till barnvänliga webbplatser eller blockera dem från “vuxna” -webbplatser. Om du är orolig för att de spenderar riktiga pengar på spel i appar (eller köp i spelet för virtuella vapen och sådant) kan du också begränsa det – kräver att en förälder godkänner alla köp.

Bäst av allt, appen låter dig fysiskt spåra platsen för dina familjemedlemmar – inklusive barn. Om de till exempel kommer sent från skolan, till exempel innan du freakar och ringer 911, kan du öppna appen och se exakt var de är. Om Gud förbjuder att ditt barn kidnappas eller saknas kan platsspårningen hjälpa brottsbekämpande att hitta honom eller henne. Om du är orolig för integritetsmissbruk, gör det inte – Microsoft lovar att dina uppgifter “inte kommer att säljas eller delas med försäkringsbolag eller datamäklare.”

Om du vill ladda ner Microsoft Family Safety-appen kan den finnas här för iOS och här för Android.

Fotokredit: Ljupco Smokovski/ Shutterstock

0 Shares