Microsoft fixar en massa allvarliga brister med de senaste Windows 10-uppdateringarna – men vad har det gått sönder den här gången?

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Ytterligare en lapptisdag har rullat runt, och den här månaden ser Microsoft ut en uppdatering för Windows 10. Både uppdateringarna i april behandlar totalt 108 brister, varav 19 anses vara kritiska.

Fyra av de kritiska bristerna är Exchange-sårbarheter som upptäckts av NSA, och det finns också korrigeringar för inte mindre än fem noll dagar. Uppdateringarna innehåller också korrigeringar för otroligt 89 viktiga problem.

Se även:

Medan antalet sårbarheter som hanteras av uppdateringarna i denna månad är imponerande, kommer systemadministratörer runt om i världen – trots Microsofts råd att förlita sig på automatiska uppdateringar – nästan säkert att avstå från att installera patchar direkt. Företagets meritlista för att släppa problematiska korrigeringsfiler nådde nästan fariska nivåer förra månaden efter att en serie uppdateringar som skulle fixa utskriftsproblem introducerade fler och fler problem för dem som är modiga nog att installera dem.

Men den här gången innebär antalet kritiska och viktiga sårbarheter som tas upp att upptagningen sannolikt kommer att vara lite högre än normalt.

Skrivande om den senaste uppdateringen i Microsoft Security Response Center, säger Microsoft:

Den här månadens lansering innehåller ett antal kritiska sårbarheter som vi rekommenderar att du prioriterar, inklusive uppdateringar för att skydda mot nya sårbarheter i lokala Exchange-servrar. Dessa nya sårbarheter rapporterades av en säkerhetspartner genom standardiserad samordnad sårbarhetsinformation och hittades internt av Microsoft. Vi har inte sett de sårbarheter som används i attacker mot våra kunder. Med tanke på det senaste motståndsfokuset på Exchange rekommenderar vi dock att kunder installerar uppdateringarna så snart som möjligt för att säkerställa att de förblir skyddade från dessa och andra hot. Kunder som använder Exchange Online är redan skyddade och behöver inte vidta några åtgärder. Mer information om installation av dessa uppdateringar finns i vår Exchange Release-blogg.

Fullständig information om alla uppdateringar finns i Microsofts säkerhetsuppdateringsguide.

Medan vi känner till de problem som Microsoft har behandlat den här månaden återstår det att se vilka oönskade biverkningar som har införts den här gången. Vi kommer att hålla koll på saker.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares