Microsoft fixar stöd för flera skärmar i Windows 10 så att de kommer ihåg fönsterpositioner

0 Shares

Flera bildskärmar

Att arbeta med flera skärmar är fantastiskt – i teorin. Det extra utrymmet är uppenbarligen användbart, liksom möjligheten att använda olika skärmar för att gruppera relaterade appar, dokument och fönster.

Tyvärr är Windows 10: s implementering av stöd för flera skärmar lite bristfälligt, särskilt när du använder DisplayPort. Många människor med två eller flera skärmar har upplevt ett problem som ser att appfönster slumpmässigt ordnas om, särskilt efter att ett system har vaknat från viloläge. Men detta borde komma till ett slut eftersom Microsoft äntligen tar itu med problemet.

Se även:

Skrivande på DirectX Developer Blog, Michelle Xiong, programchef för grafikteamet, talar om “frustrationen för dina skrivbordsapplikationsfönster omorganiseras oväntat varje gång du återvänder till din dator från viloläge”. Hon noterar produktivitetsförlusten som kraven för att dra omorganiserade fönster till sina ursprungliga positioner medför.

Om du inte kan visualisera problemet finns det en video som visar den oönskade omläggningen av fönster här.

Xiong förklarar lite mer om problemet:

Den tekniska terminologi som vi använder för att beskriva detta problem kallas Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD). Detta beteende påverkar DisplayPort-inställningar för flera skärmar vilket resulterar i oönskade skrivbordsomläggningar. Vi har arbetat för att mildra skrivbordsomläggningar när Rapid HPD inträffar.

Den goda nyheten är att Windows Insiders som kör åtminstone build 21287 kan använda fixen nu. Det bör så småningom ta sig till den stabila utgåvan av Windows 10, men det är svårt att säga när det kommer att bli.

Bildkredit: Andrey_Popov / Shutterstock

0 Shares