Microsoft fixar Windows 10-enhet som skadar NTFS-förnekande av tjänstesårbarhet

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

I mitten av januari rapporterade vi om en sårbarhet i Windows 10 som kan användas för att skada innehållet på en NTFS-formaterad enhet. Ett speciellt utformat mappnamn var allt som behövdes för att få en volym att markeras som smutsig och sedan kräva en korrigering med Chkdsk-verktyget.

Men Chkdsk gjorde inte alltid tricket och lämnade offren med obeställbara system. För ett par månader sedan började Microsoft testa en fix med Windows Insiders och nu görs plåstret tillgängligt för alla. Den löser problemen som spårades som CVE-2021-28312 (Windows NTFS Denial of Service Sårbarhet).

Se även:

Korrigeringarna inkluderades som en del av månadens Patch Tuesday släppt – samma KB5001330 och KB5001337 uppdateringar som ansvarar för (medvetet) att döda den äldre versionen av Microsoft Edge i Windows 10. Men dessa uppdateringar för Windows 10 är som någonsin något av ett tveeggat svärd.

Tyvärr, även om uppdateringarna adresserar det onekligen störande NTFS-problemet, orsakar de också andra problem för människor, inklusive problem med prestanda och åtkomst till delade mappar.

Med den aktuella uppdateringen installerad för Windows 10, försöker du komma åt den problematiska sökvägen resulterar i samma meddelande som under testperioden i insider build 21322, nämligen: “Katalognamnet är ogiltigt”.

Mer information om sårbarheten finns i Microsoft Security Response Center.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares