Microsoft fixar Windows 10 oktober 2018 Uppdatera problem med borttagning av data, levererar ny testversion till Insiders

0 Shares

Windows 10 låda och nyckel

Igår skulle det vara dagen då uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 började rulla ut till användarna ordentligt, men på grund av ett antal väl publicerade problem, särskilt när operativsystemet raderade användardata, tvingades Microsoft att ändra sina planer.

Det “pausade” uppdateringen förra veckan för att undersöka problemen och har nu en uppdaterad version av Windows 10 1809 redo för Windows Insiders att testa och ge feedback om.

SE ÄVEN:

Microsoft förklarar situationen och säger:

Förra veckan pausade vi lanseringen av Windows 10 oktober 2018-uppdateringen (version 1809) för alla användare när vi undersökte isolerade rapporter om att användare saknade filer efter uppdatering. Med tanke på den allvarliga karaktären av dataförlust tog vi den extra försiktigheten att dra alla 1809 media över alla kanaler, inklusive Windows Server 2019 och IoT-ekvivalenter. Vi startar med avsikt varje lansering av funktionsuppdateringar långsamt och övervakar noggrant feedback innan vi erbjuder uppdateringen bredare. I det här fallet var uppdateringen endast tillgänglig för dem som manuellt klickade på “Sök efter uppdateringar” i Windows-inställningar. Bara två dagar efter lanseringen när vi pausade var antalet kunder som tog uppdateringen från oktober 2018 begränsat. Medan rapporterna om faktisk dataförlust är få (en hundradels procent av version 1809 installeras) är all dataförlust allvarlig.

Vi har undersökt alla rapporter om dataförlust, identifierat och åtgärdat alla kända problem i uppdateringen och genomfört intern validering.

Företaget tar också upp det faktum att Insiders hade tagit upp frågan om dataraderingen tidigare och uppgav:

Innan uppdateringen av oktober 2018 släpptes på nytt konstaterade vår tekniska undersökning att ett mycket litet antal användare förlorade filer under uppdateringen från oktober 2018. Detta inträffade om KFR-omdirigering (KFR) tidigare hade aktiverats, men filer förblir på den ursprungliga “gamla” mappplatsen jämfört med att de flyttas till den nya, omdirigerade platsen. KFR är processen att omdirigera de kända mapparna i Windows inklusive skrivbord, dokument, bilder, skärmdumpar, videor, kamerarulle etc. från standardmappplatsen, c: användare användarnamn , till en ny mappplats . I tidigare feedback från Windows 10 april 2018-uppdateringen rapporterade användare med KFR en extra, tom kopia av kända mappar på sin enhet. Baserat på feedback från användare introducerade vi koden i oktober 2018-uppdateringen för att ta bort dessa tomma, dubbla kända mappar. Den ändringen, i kombination med en ny ändring av uppdateringskonstruktionssekvensen, resulterade i att de ursprungliga “gamla” mappplatserna och deras innehåll raderades, och endast den nya “aktiva” mappen kvarstod.

Microsoft har nu behandlat detta beteende och förhoppningsvis kommer det att förhindra problemet i framtiden.

Som svar på allt detta gör Microsoft också en förändring av Windows Insider Feedback Hub och kommer nu att tillåta testare att ge en indikation på inverkan och svårighetsgrad när de lämnar in feedback, så problem som att användardata raderas inte går vilse bland mindre viktiga frågor.

När uppdateringen från oktober 2018 återigen kommer att lanseras till icke-insiders, säger Microsoft bara “vi kommer att fortsätta att noggrant övervaka uppdateringen och all relaterad feedback och diagnostikdata från vår Windows Insider-community med största vaksamhet. När vi har bekräftat att det finns ingen ytterligare inverkan vi kommer att gå mot en officiell återutgåva av Windows 10 oktober 2018-uppdateringen. “

0 Shares