Microsoft för att ge Windows Defender Advanced Threat Protection till Windows 7 och 8.1

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Tidigare ett exklusivt Windows 10 meddelade Microsoft idag att Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) kommer till Windows 7 och Windows 8.1.

Det betyder inte att de äldre operativsystemen är inställda på att få full nytta av ATP, dock. Microsoft säger att det är Endpoint Detection & Response (EDR) -funktionaliteten som kommer att komma till Windows 7 och 8.1 någon gång i sommar. Denna molndrivna funktion kommer att göras tillgänglig som en förhandsvisning på våren.

Se även:

Microsoft noterar att även om en av de främsta orsakerna för uppgradering till Windows 10 är den förbättrade säkerheten finns det fortfarande många organisationer som fortfarande kör något äldre operativsystem. Företaget säger att backporting av Windows Defender ATP till Windows 7 och 8.1 är ett sätt att “hjälpa våra kunder att uppnå bästa möjliga säkerhet på väg till Windows 10 innan supporten för Windows 7 upphör i januari 2020.”

Skriva på Windows-bloggen, säger Microsoft:

För Windows 7 och Windows 8.1 bygger vi en beteendebaserad EDR-lösning för att ge säkerhetsgrupper rik insikt i hot i deras slutpunkter. Alla upptäckter och händelser visas i Windows Defender Security Center, den molnbaserade konsolen för Windows Defender ATP. Säkerhetsteam drar nytta av korrelerade varningar för kända och okända motståndare, ytterligare hotinformation och en detaljerad maskintidslinje för ytterligare undersökningar och manuella svarsalternativ.

Även om den här lösningen kan köras sida vid sida med antiviruslösningar från tredje part, är det bättre tillsammans med Windows Defender Antivirus (även känt som System Center Endpoint Protection (SCEP) för nednivå). Med Windows Defender Antivirus kan säkerhetsgrupper se alla detekteringar av skadlig kod och utlösa svarsåtgärder för att förhindra spridning av skadlig kod i samma konsol.

Företaget säger också att det har arbetat med sina partners för att hjälpa Windows Defender ATP att bättre upptäcka hot inte bara för Windows utan också macOS, Linux, iOS och Android-enheter.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares