Microsoft förbättrar dramatiskt Bluetooth-ljud i Windows 10

0 Shares

Kvinna som bär trådlösa hörlurar

Med lanseringen av Windows 10 Build 21370 igår gav Microsoft oss en inblick i riktningen i vilken det tar operativsystemet de närmaste månaderna. Som någonsin innehåller Insider-byggnaden ett antal förbättringar, och främst bland förbättringarna den här gången är förändringar av Bluetooth-ljud.

Den kanske mest spännande förändringen är ankomsten av stöd för Bluetooth AAC, vilket ger trådlös ljudströmning av högre kvalitet. Det finns också en viktig lösning för en fråga som har plågat människor som använder trådlösa telefoner.

Se även:

Microsoft förklarar konsekvenserna av införandet av en enhetlig ljudslutpunkt: “Inget mer klick genom flera ljudändpunkter för att få ditt Bluetooth-headset att röst och mikrofon fungerar ordentligt. Vi exponerar nu bara en ljudslutpunkt i användargränssnittet och byter automatiskt till den rätta för dig för en sömlös upplevelse. Lyssnar på Spotify och har sedan för att hoppa in i ett Teams-samtal? Du kan också nu styra volymen på ditt headset “.

Om du inte har upplevt problemet från första hand visar den här bilden en före och efter:

Men även om denna bug fix är trevlig, är det ankomsten av Bluetooth AAC-stöd som är ganska mer spännande, särskilt för alla som är ett fan av Beats-hörlurar:

Stöd för AAC-codec: Njut av högkvalitativ ljudströmningskvalitet trådlöst på dina Bluetooth-hörlurar och högtalare med AAC-codec. Kort för Advanced Audio Codec, AAC är en förlustfri codec som levererar högkvalitativ ljudströmning i mindre filer – perfekt för att lyssna på musik online.

För tillfället är dessa två förbättringar endast tillgängliga för Insiders som kör Windows 10 Build 21370, men förhoppningsvis dröjer det inte för länge innan de rullar ut till alla.

Bildkredit: metamorworks / Shutterstock

0 Shares