Microsoft förbereder Windows 10 oktober 2020-uppdateringen för release – med minst ett känt problem

0 Shares

Det kommer inte som någon överraskning för de flesta av er att höra att nästa stora funktionsuppdatering för Windows 10 nästan är redo att släppas.

Microsoft tror att Build 19042.508 (KB4571756) är den slutliga versionen för Windows 10 20H2 (oktober 2020-uppdatering som den också kallas) och kommer att börja rulla ut till de användare på Release Preview Channel från idag.

SE ÄVEN: Glöm buggy Windows 10, Windows 7 2020 Edition är det Microsoft-operativsystem vi behöver!

Om du är i släppförhandsgranskningskanalen måste du begära uppdateringen – den kommer inte att skjutas ut automatiskt till dig – vilket du kan göra genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och väljer att ladda ner och installera 20H2.

Dessutom börjar Microsoft automatiskt rulla ut uppdateringen för dessa Insiders i Betakanalen.

Trots att det betraktas som ganska klart för prime time, finns det fortfarande minst ett känt problem med det, vilket är:

Windows Insiders på Build 19042.508 i Beta och Release Preview-kanaler som använder Windows Subsystem för Linux (WSL) påverkas av “Element hittades inte” -felet när de försöker starta WSL. Med hjälp av Insiders har vi identifierat orsaken till problemet och har skapat en korrigering som snart ska inkluderas i nästa 20H2-serviceutgåva. Insiders som vill bli avblockerade omedelbart kan avinstallera denna version (KB4571756) som är en icke-säkerhetsuppdatering. Du kan se GitHub-problemet där vi spårar detta här.

Om du behöver en Windows 10 Professional Retail-licens kan du för närvarande få en härifrån för bara 39,99 USD – en besparing på 80 procent!

Bildkredit: Olivier Le Moal / Shutterstock

0 Shares