Microsoft förbjuder CCleaner från supportforum

0 Shares

CCleaners webbplats

Microsoft har svartlistat CCleaner-verktyget och länkar till programvaran kan inte längre läggas ut i dess supportforum.

Ett e-postmeddelande som skickas till community-moderatorer avslöjar totalt 11 domäner som Microsoft censurerar med sitt svartlistfilter. Om en vanlig användare försöker lägga upp en länk till en förbjuden webbplats kommer det inlägget att tas bort.

Nyheter om svartlistan kommer via den italienska webbplatsen HTNovo vars grundare, Jo Val, är en Microsoft Community Moderator. Val delar några detaljer i e-postmeddelandet som skickades ut, men avslöjar inte alla domäner som Microsoft nu blockerar.

Han förklarar (översatt från italienska av Google Translate)

Det är inte längre möjligt från och med idag att rekommendera CCleaner på Microsoft-sidor av vanliga användare. I undantagsfall kommer moderatorer eller agenter fortfarande att kunna infoga sidor som tillhör domän i svartlista.

En sida som är synlig för moderatorer lyder:

Svartlistfilter

Microsoft har olika filter på plats för att skydda medlemmarna i samhället. När en webbplats som är svartlistad publiceras tar systemet bort den om den har postats av en icke-närstående användare. Filtret tar bort en del av webbplatsen så att den är oläslig med fyra stjärnor (****). Anslutna användare kan publicera webbplatser som är svartlistade.

Det är inte klart exakt varför Microsoft har valt att svartlista CCleaner, även om mjukvaran verkligen har varit mycket problematisk tidigare och företaget har ett väl registrerat distain för registerrengöring och systemoptimeringsverktyg.

Bildkredit: Sharaf Maksumov / Shutterstock

0 Shares