Microsoft förenklar sin Windows File Recovery-app

0 Shares

Windows filåterställning

Det är nu cirka sex månader sedan Microsoft lanserade sin egen app för kommandoradsdataåterställning. Windows File Recovery Tool erbjuder ett sätt att få tillbaka raderade filer, men det kom in för viss kritik för att de inte var särskilt lätta att använda.

Detta är något som Microsoft nu arbetar för att ta itu med, vilket ger en massivt förenklad strategi för appen, vilket ökar användarvänligheten och användarvänligheten kraftigt.

Se även:

Medan det i tidigare versioner av appen fanns ett stort antal – nästan förvirrande – återställningslägen och parametrar att välja mellan, den senaste uppdateringen gör det här mycket enklare. De två nya återställningslägena, “vanliga” och “omfattande”, är mycket mer intuitiva.

“Vanligt” -läge möjliggör återställning av filer som nyligen har raderats, och “Omfattande” kan användas för att återställa filer som raderades för ett tag sedan eller från enheter som har formaterats eller har blivit korrupta.

För att dra nytta av den nya funktionen måste du vara Windows Insider och du kan sedan ladda ner den senaste versionen av appen från Microsoft Store. En allmän version av den uppdaterade versionen av appen förväntas senare i år.

0 Shares