Microsoft föreslår korrigeringar för Windows 10 1903 spelljudproblem orsakade av KB4515384

0 Shares

Högtalarreparation

Efter klagomål från ett antal användare om ljudproblem har Microsoft erkänt att KB4515384-uppdateringen för Windows 10 version 1903 är skyldig.

Företaget arbetar med en ordentlig fix, som de säger ska släppas senare denna månad. Under tiden har det dock föreslagit tillfälliga lösningar för alla som irriteras av ljudproblemen.

Se även:

En uppdatering av supportartikeln för KB4515384 lyder: “Microsoft har fått rapporter om att ljud i vissa spel är tystare eller annorlunda än förväntat efter installationen av den här uppdateringen. På begäran av några av våra ljudpartners implementerade vi en kompatibilitetsändring som aktiverade vissa spel för att fråga support och återge flerkanaligt ljud “.

Det fortsätter att säga:

På grund av kundfeedback återställer vi denna ändring eftersom vissa spel och vissa enheter inte återger flerkanalsljud som förväntat. Detta kan leda till att spel låter annorlunda än vad kunderna är vana vid och kan ha saknade kanaler.

Personer som berörs av problemet har föreslagit olika lösningar under de senaste dagarna, men Microsoft har några egna råd – som förhoppningsvis kommer att leda dig tills fixen är klar:

För att mildra problemet, öppna inställningarna i det påverkade spelet och inaktivera flerkanalsljud, om det här alternativet är tillgängligt. Du kan också söka i Windows Kontrollpanel för kontrollpaneler från tredje parts ljudenheter och inaktivera flerkanalsljud eller virtuellt surroundljud, om dessa alternativ är tillgängliga.

Inget specifikt datum för uppdateringen har avslöjats ännu, men Microsoft säger “vi arbetar med en upplösning och uppskattar att en lösning kommer att finnas tillgänglig i slutet av september”.

Bildkredit: Dmitri Ma / Shutterstock

0 Shares