Microsoft förhandsgranskar sin Java-distribution med öppen källkod för Windows, macOS och Linux – Microsoft Build of OpenJDK

0 Shares

Microsofts huvudkontor

Microsoft har lanserat en förhandsversion av sin egen distribution av Java, vilket gör den tillgänglig för Windows, macOS och Linux. Företaget har utnämnt lanseringen Microsoft Build av OpenJDK och beskriver det som sitt “nya sätt att samarbeta och bidra till Java-ekosystemet”.

Företaget har gjort Microsoft Build av OpenJDK-binärer tillgängliga för Java 11, som är baserade på OpenJDK-källkod. Microsoft säger att de vill bredda och fördjupa sitt stöd för Java, “ett av de viktigaste programmeringsspråken som används idag”.

Se även:

När vi skriver om utgåvan på utvecklarbloggen säger Microsoft: “Idag är vi glada att tillkännage förhandsgranskningen av Microsoft Build av OpenJDK, en ny kostnadsfri distribution för långtidsstöd (LTS) av OpenJDK som är öppen källkod och tillgänglig för gratis för alla att distribuera var som helst. Det innehåller binärer för Java 11, baserat på OpenJDK 11.0.10 + 9, på x64-server och skrivbordsmiljöer på macOS, Linux och Windows. Vi publicerar också en ny Early Access-binär för Java 16 för Windows på ARM, baserat på den senaste versionen av OpenJDK 16 + 36 “.

Företaget säger vidare:

Microsoft Build av OpenJDK-binärer för Java 11 är baserade på OpenJDK-källkoden och följer samma build-skript som används av Eclipse Adoptium-projektet och testas mot Eclipse Adoptium Quality Assurance-sviten (inklusive OpenJDK-projekttester). Våra binärfiler för Java 11 har klarat Java Technical Compatibility Kit (TCK) för Java 11, som används för att verifiera kompatibilitet med Java 11-specifikationen. Microsoft Build of OpenJDK är en enkel drop-in-ersättning för alla andra OpenJDK-distributioner som finns i Java-ekosystemet.

Microsoft Build of OpenJDK är tillgängligt för Microsoft Azure-kunder via Azure Cloud Shell eller i Windows Terminal.

Företaget påpekar att binärfilerna innehåller bakreportfixar och förbättringar som anses vara viktiga. Några av dessa har ännu inte formellt backporterats uppströms, vilket framgår av release-noterna

Du kan ta reda på mer och ladda ner Microsoft Build of OpenJDK här.

Bildkredit: JeanLucIchard / Shutterstock

0 Shares