Microsoft förkortar supportperioden för Windows 10 Enterprise LTSC

0 Shares

Windows-tangenter

Alla som har investerat i Windows 10 LTSC (Long Term Servicing Channel) har tröstat att veta att Microsoft erbjöd 10 års support. Men detta förändras.

Företaget har meddelat att supportperioden för Windows 10 Enterprise LTSC halveras till bara fem år, vilket innebär att operativsystemet är i linje med de nyligen meddelade ändringarna av Office-support. Stöd för Windows 10 IoT Enterprise LTSC förblir dock tio år.

Se även:

Microsoft säger att orsaken till förändringen är att kunderna har gett feedback som indikerar att de helt enkelt inte behöver support på tio år – men det kommer nästan säkert att finnas många kunder som inte håller med. För alla som behöver eller vill ha en längre supportperiod rekommenderar Microsoft att man överväger att byta till Windows 10 IoT Enterprise LTSC.

Skrivande på Windows IT Pro-bloggen säger Microsofts Joe Lurie:

I dag tillkännager vi att nästa version av Windows 10 Enterprise LTSC och Windows 10 IoT Enterprise LTSC kommer att släppas under andra halvåret (H2) av kalenderåret 2021. Windows 10 Client LTSC kommer att ändras till en 5-årig livscykel, anpassad till ändras till nästa eviga version av Office. Denna ändring tillgodoser behoven hos samma reglerade och begränsade scenarier och enheter. Observera att Windows 10 IoT Enterprise LTSC upprätthåller den 10-åriga supportlivscykeln; denna ändring tillkännages endast för Office LTSC och Windows 10 Enterprise LTSC.

Han fortsätter med att upprepa: “Vi rekommenderar att du omprövar ditt beslut att använda Windows 10 Enterprise LTSC och byter till halvårliga kanalutgåvor av Windows där det är mer lämpligt. För dina fasta funktionsenheter, som kiosk och point-of- försäljningsenheter som behöver fortsätta använda LTSC och planerar att installera eller uppgradera till nästa version, överväga att flytta till Windows 10 IoT Enterprise LTSC. Återigen förstår vi behovet av IoT / fasta scenarier är annorlunda och det förändras inte den 10-åriga supportlivscykeln för Windows 10 IoT Enterprise LTSC “.

Bildkredit: tomeqs / Shutterstock

0 Shares