Microsoft förlamar Windows Media Player på Windows 7 – en till synes smutsig taktik för att öka Windows 10-uppgraderingar

0 Shares

Windows 7 är fortfarande ett bra operativsystem – ett som miljoner människor använder varje dag. Förståeligt kan Microsoft inte stödja operativsystemet för alltid, så det kommer att sluta göra det på mindre än ett år. Medan jag skulle uppmana många Windows 7-användare att byta till ett Linux-baserat operativsystem, skulle Microsoft hellre dessa människor uppgradera till Windows 10 istället. Problemet? Många Windows 7-användare undvek avsiktligt den senaste versionen av Windows på grund av övergripande bugginess och en uppfattning om spionering på grund av aggressiv telemetri. Pinsamt, Windows 10 – som ursprungligen släpptes 2015 som en gratis uppgradering – kom nyligen över Windows 7 i marknadsandelar. Yikes!

Det rätta att göra vid denna tidpunkt är att låta Windows 7 fungera som det har tills supporten tar slut, eller hur? Jag menar, varför lägga stress på befintliga Windows 7-användares liv? Tyvärr har Microsoft en annan idé. Du förstår, företaget har beslutat att med flit lamslå både Windows Media Player och Windows Media Center i Windows 7 och Windows Media Center på 8.x. Microsoft kommer att sluta leverera metadata för media via dessa mycket använda program. Som du kan gissa kommer Windows Media Player på Windows 10 att fortsätta att erbjuda denna funktion. Hmm, jag undrar varför det är …

På en supportsida med titeln Ändringar i metadatatjänsten som påverkar Windows Media Center och Windows Media Player (först upptäcktes av Windows Latest), säger Microsoft följande.

Framöver kanske du inte kan se information (metadata) som titel, genre och artist för låtar och regissören, skådespelarna, omslagsbilden och TV-guiden för filmer i Windows Media Center och Windows Media Player. Efter att ha tittat på kundfeedback och användningsdata beslutade Microsoft att avbryta den här tjänsten. Detta innebär att nya metadata inte kommer att uppdateras på mediaspelare som är installerade på din Windows-enhet. All information som redan har hämtats är dock fortfarande tillgänglig.

Microsoft delar diagrammet ovan som visar Windows Media Player på Windows 10 kommer att förbli opåverkat. Med andra ord, om du använder Windows 7 och du litar på metadata som levereras till Windows Media Player, kommer en uppgradering till den senaste versionen av Windows att lösa ditt problem. Tyvärr verkar detta inte vara något annat än en smutsig taktik för att öka Windows 10-uppgraderingar. Support-sidan är tekniskt inte ens korrekt – företaget avslutar inte tjänsten, eftersom den fortfarande kommer att erbjudas på Windows 10!

LÄS OCH: Kör Windows-appar på Linux med den nyligen släppta Wine 4.0

Låt oss vara ärliga, folk, det finns ingen bra anledning till varför Microsoft inte kan fortsätta att erbjuda dessa metadata förrän Windows 7-support officiellt upphör – kostnaden för att göra det påverkar inte företagets resultat eller värdefulla aktiekurs. Att dra funktionalitet medan operativsystemet fortfarande stöds känns bara … fel. Helvete, Windows 8.1 kommer att stödjas fram till 2023 – den mindre användargruppen borde inte heller förlora Windows Media Center-funktionaliteten. Suck. Förhoppningsvis vänder Microsoft kursen och erbjuder åtminstone metadata till alla operativsystem tills den utökade supportperioden slutar.

Tror du Microsofts motivation för detta drag är att öka Windows 10-uppgraderingar? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: FGC / Shutterstock

0 Shares