Microsoft försenar tjänstens slut för Windows 10 version 1709 på grund av coronavirus

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Coronaviruspandemin har alla slags konsekvenser runt om i världen, både förutsagda och oförutsedda. Med Google som meddelat att Chrome och Chrome OS endast kommer att ta emot säkerhetsuppdateringar till följd av ett reviderat utvecklingsschema, har Microsoft nu meddelat att det förlänger servicedatumet för Windows 10 version 1709.

Slutet på tjänsten för Fall Creators Update skulle beräknas den 14 april i år, men mot bakgrund av den nuvarande folkhälsosituationen säger företaget nu att datumet har förlängts med sex månader till 13. oktober. Men förlängningen gäller inte alla versioner av Windows 10 version 1709.

Se även:

Home och Pro-utgåvorna av Windows 10 version 1709 har redan nått slutet av tjänsten, men Microsofts tillägg gäller Enterprise, Education och iOT Enterprise-utgåvorna. Företaget säger att beslutet har tagits mot bakgrund av det faktum att många fler nu arbetar på distans och uppmärksamheten är fokuserad på andra saker än att migrera till ett uppdaterat operativsystem.

John Cable skriver på Windows IT Pro-bloggen:

Många av oss arbetar nu på distans, och vi har alla haft vårt dagliga liv påverkat på unika sätt. Hos Microsoft är vår högsta prioritet hälsa och säkerhet för våra anställda, kunder, partners och samhällen.

Vi har utvärderat folkhälsosituationen och vi förstår vilken inverkan detta har på dig, våra värderade kunder. För att underlätta en av de många bördor du för närvarande står inför och baserat på kundfeedback har vi beslutat att försena det schemalagda slutdatumet för service för Enterprise, Education och IoT Enterprise-versionerna av Windows 10, version 1709. Detta innebär att enheter kommer att får endast månadsvisa säkerhetsuppdateringar från maj till oktober. Den slutliga säkerhetsuppdateringen för dessa versioner av Windows 10, version 1709, släpps den 13 oktober 2020 istället för den 14 april 2020.

Han fortsätter med att förklara att säkerhetsuppdateringar för Windows 10, version 1709 kommer att finnas tillgängliga via Windows Update, Windows Server Update Services och Microsoft Update-katalogen.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares