Microsoft försöker höja team över Zoom med åtaganden om integritet och säkerhet

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Verktyg för videokonferenser som Zoom, Microsoft Teams och Skype har varit centrum för uppmärksamheten de senaste veckorna på grund av företagens ökade beroende av dem under coronavirus-låsning. Zoom har varit i rubrikerna av många av fel skäl, dock, och Microsoft är angelägna om att se till att det inte blir tjära med samma borste.

Företaget hade gjort en rad åtaganden om sin Teams-programvara och lovat användarna att deras virtuella konversationer är privata och säkra.

Se även:

I ett inlägg på Microsoft 365-bloggen beskriver Microsoft sina integritets- och säkerhetsåtaganden och beskriver de steg de har vidtagit för att hålla användarna och deras data säkra. Företaget säger: “Hos Microsoft är integritet och säkerhet aldrig en eftertanke. Det är vårt åtagande för dig – inte bara under den här utmanande tiden utan alltid”.

I posten förklarar företagets vice president för Microsoft 365, Jared Spataro, funktionerna i Teams som hjälper till att hålla möten låsta och säkrade. Bland dessa är möjligheten att ta bort deltagare från möten, möjligheten att hålla blivande deltagare som väntar i en virtuell lobby för kontroll och användning av AI för att förhindra mobbning och trakasserier.

Spataro noterar också:

När du spelar in ett möte meddelas alla deltagare när en inspelning startar och online-deltagare kan få tillgång till vårt sekretessmeddelande direkt. Inspelningar är endast tillgängliga för personerna på samtalet eller personer som är inbjudna till mötet. Och inspelningar lagras i ett kontrollerat arkiv som skyddas av behörigheter och kryptering.

Påpekar att skyddet av integritet är “av design”, beskriver han Microsofts integritetsåtaganden:

Vi använder aldrig dina teamdata för att visa dig annonser. Vi spårar inte deltagarnas uppmärksamhet eller multitasking i Teams-möten. Dina uppgifter raderas efter avslutad eller upphörande av din prenumeration. Vi vidtar starka åtgärder för att säkerställa åtkomst till dina data är begränsade och definierar noggrant kraven för att svara på myndighetens begäran om data. Du kan komma åt din egen kundinformation när som helst och av vilken anledning som helst. Vi erbjuder regelbundna transparensrapporter om Transparency Hub och beskriver hur vi har svarat på förfrågningar från tredje part om data.

I en uppenbar nick till Zooms tvivelaktiga definition av end-to-end-kryptering påpekar Microsoft att det är ledande inom säkerhet och “bearbetar mer än 8 biljoner säkerhetssignaler varje dag och använder dem för att proaktivt skydda dig från säkerhetshot”. Det fortsätter med att säga: “I team krypterar vi data under transport och i vila, lagrar dina data i vårt säkra nätverk av datacenter och använder Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) för video-, ljud- och skrivbordsdelning”.

För extra sinnesro påminner Microsoft användarna om att multifaktorautentisering (MFA) är tillgänglig, och att “Team stöder mer än 90 regleringsstandarder och lagar, inklusive HIPAA, GDPR, FedRAMP, SOC och Family Education Rights and Privacy Act ( FERPA) för studerandes och barns säkerhet “.

0 Shares