Microsoft försöker sätta läppstift på en gris med det kinesiska ‘Year of the Pig’ Windows 10-temat

0 Shares

I morgon är nyårsafton i Amerika (och andra länder som använder den gregorianska kalendern), vilket innebär att många människor kommer att festa med vänner och familj. Mig? Jag gillar att stanna kvar och titta på Dick Clarks nyårs Rockin ‘Eve på TV medan du äter goda snacks och dricker Perrier. Det är sant att tv-sändningen inte är lika bra sedan Mr. Clark dog och Ryan Seacrest är outhärdlig, men jag är en varelse av vana, antar jag.

I Kina och andra delar av världen följs månens nya år istället, med semestern ofta i januari eller februari. Kineserna tilldelar ett djur som ska representera året och den 5 februari 2019 startar det officiellt “Grisens år.” Microsoft har skapat ett nytt Windows 10-tema för att fira det kommande tillfället. Med andra ord använder företaget ett gris-tema för att försöka sätta läppstift på “oinker” som är dess hemska operativsystem.

Microsoft erbjuder följande beskrivning av temat.

Fira skönheten i Kina och festen för grisens år i denna 20-bild tapetuppsättning, gratis för Windows 10-teman. Dessa bilder ska endast användas som skrivbordsunderlägg.

Tyvärr för Windows 10-användare löser detta tema inte det fula och förvirrande användargränssnittet. De värdelösa Live Tiles förblir, liksom den separata menyn “Kontrollpanelen” och “Inställningar”. Med andra ord kommer det här temat inte att sätta läppstift på en gris utan istället en gris på en gris.

Vill du prova det här temat? Du kan ladda ner den här. Oink.

Fotokredit: Bill Fehr / Shutterstock

0 Shares