Microsoft fortsätter att visa Apple-kärlek – lägger till Touch ID-stöd för Outlook för iPhone och iPad

0 Shares

fingeravtryck

Medan både Android och iOS är solida och mogna mobila operativsystem verkar Apples erbjudande få mer utvecklarstöd. Även om Googles operativsystem tronar högt ur ett marknadsandelsperspektiv genererar iOS mest vinst. För att inte nämna att Apples produkter inte riktigt hanterar de fragmenteringsfrågor som Android gör.

Microsoft diskriminerar inte de två och erbjuder många appar för båda plattformarna. En av dess mest populära appar är Outlook. E-postklienten fungerar fantastiskt, men på iOS får det ett nytt trick – Touch ID-support. Ja, du kan nu skydda din e-post på iPhone och iPad med biometri.

Microsoft säger följande.

Du kan nu skydda din inkorg med Touch ID och få den integritet du förtjänar. Håll dina meddelanden borta från nyfikna ögon genom att kräva ditt fingeravtryck eller enhetens lösenord för att komma åt ditt Outlook-konto. För att aktivera Touch ID, ta en titt på appinställningarna under Inställningar. (iOS 9-användare) Din inkorg – och vågar vi säga det, världen – är nu nära till hands.

Jag vet vad du tänker – om själva enheten är skyddad av Touch ID, varför behöver enskilda appar skydd? Svaret är att de inte gör det – om du aldrig delar din telefon. För de som låser upp sina telefoner och lämnar den till vänner och familj, är det vettigt att skydda appar. Vill du verkligen att ditt barn ska skicka ett pinsamt mejl när du tror att han eller hon bara spelar ett spel?

Även om du är som jag och aldrig låter någon röra eller använda dina dyrbara enheter, är det bra att ha alternativet. Även om du aldrig använder det kan det inte skada att ha det. Tyvärr är detta ett annat exempel på att Microsoft-användare på iOS har en bättre upplevelse än de på Windows Phone.

Du kan ladda ner appen för iOS här.

Använder du Outlook på iOS? Kommer du att använda den här nya funktionen? Berätta för mig i kommentarerna.

Bildkredit: NREY / Shutterstock

0 Shares