Microsoft förväntar sig att användare av Windows 10 S-läget håller fast vid det, men det är gratis att byta till Windows 10 Home eller Pro

0 Shares

Efter att ha bekräftat att Windows 10 S kommer att bli ett “läge” i framtida versioner av Windows 10, snarare än en fristående produkt, har Microsoft avslöjat mer om sina framtida planer för det snart befintliga operativsystemet.

Medan Windows 10 S, i sin nuvarande form, har uppfattats av många som en flopp, säger Joe Belfiore, Corporate Vice President, Windows, “vi har fått bra feedback från kunder och partners på Windows 10 S. Kunder älskar säkerheten , snabbare starttid, bättre batteritid och jämn prestanda över tiden. ” Även om han skulle säga det.

SE ÄVEN:

Han medger också att kunderna tyckte att namngivningen var lite förvirrande. Men det måste vara något som Microsoft hör mycket. Om det finns en sak som mjukvarujätten är spektakulärt dålig på, namnger den produkter och funktioner.

Från och med 2019 kommer kunderna att kunna köpa nya datorer med Windows 10 S aktiverat i både Windows 10 Home och Windows 10 Pro. Microsoft tror – eller hävdar åtminstone – att det förväntar sig att “majoriteten av kunderna ska njuta av fördelarna med Windows 10 i S-läge” men de som föredrar att inte köra ett förlamat operativsystem som bara kan hantera UWP-appar från Microsoft Store kommer att kunna byta till den fullständiga versionen gratis, oavsett utgåva. Så trots rykten behöver Pro-användare inte betala för att byta.

Det kommer att bli intressant att se hur Microsoft hanterar integrationen av Windows 10 S och hur enkelt det går att växla mellan lägen.

Bildkredit: Stanislaw Mikulski / Shutterstock

0 Shares