Microsoft förvärvar AI-start Semantic Machines för att öka Cortana

0 Shares

Microsofts logotyp på böjd byggnad

Microsoft har aviserat planer på att förvärva Semantic Machines, en start baserad i Berkley, Kalifornien, som specialiserat sig på artificiell intelligens för samtal.

Förvärvet är mycket vettigt på grund av Microsofts önskan att driva Cortana framåt och det allmänna ökade intresset för röstdrivna digitala assistenter och chatbots – och produkter som Google Duplex. Semantic Machines-teamet inkluderar medlemmar som har arbetat på Siri och med taligenkänningsföretaget Nuance.

Se även:

Semantic Machines täcker talsyntes, djupinlärning och naturlig språkbehandling, allt som kommer att vara till nytta för Cortana på lång sikt. Microsoft hoppas att förvärvet hjälper det att bättre konkurrera med Siri och Alexa.

Tillkännagivande av förvärvet i ett blogginlägg skrev CVP och Chief Technology Officer för Microsoft AI och Research David Ku:

Vi är glada att meddela idag att vi har förvärvat Semantic Machines Inc., ett företag i Berkeley, Kalifornien som har utvecklat en revolutionerande ny metod för att bygga konversations-AI. Deras arbete använder kraften i maskininlärning för att göra det möjligt för användare att upptäcka, komma åt och interagera med information och tjänster på ett mycket mer naturligt sätt och med betydligt mindre ansträngning.

Han fortsätter med att säga vad detta betyder för Cortanas framtid:

Vi utvecklar vidare vårt arbete inom konversations-AI med vår digitala assistent Cortana, liksom med sociala chatbots som XiaoIce. XiaoIce har haft mer än 30 miljarder samtal, i genomsnitt upp till 30 minuter vardera, med 200 miljoner användare över plattformar i Kina, Japan, USA, Indien och Indonesien. Med XiaoIce och Cortana har vi gjort genombrott inom taligenkänning och på senare tid blivit de första som lägger till full-duplex röstavkänning i ett konversations AI-system, så att människor kan fortsätta en konversation naturligt.

Med förvärvet av Semantic Machines kommer vi att upprätta ett konversations AI-kompetenscenter i Berkeley för att driva gränserna för vad som är möjligt i språkgränssnitt. Genom att kombinera Semantic Machines teknologi med Microsofts egna AI-framsteg, strävar vi efter att leverera kraftfulla, naturliga och mer produktiva användarupplevelser som tar konversationsdatorer till en ny nivå. Vi är glada att få Semantic Machines-teamet och deras teknik till Microsoft.

Semantic Machines har inte utfärdat ett eget uttalande utöver att säga: “Vi har nyligen avslutat ett avtal som Microsoft förvärvar.”

Bildkredit: rvolkan / Shutterstock

0 Shares