Microsoft förvärvar InXile och Obsidian när det växer sin spelstudioportfölj

0 Shares

Vinklad Microsoft-logotyp

På Xbox Fanfest i helgen meddelade Microsoft att de har förvärvat ytterligare två spelstudior.

InXile Entertainment och Obsidian Entertainment ansluter sig till företagets ständigt växande portfölj, och det som är intressant med dessa två senaste förvärv är att båda studiorna har fokus på RPG. Det är för närvarande inte känt hur mycket pengar som har bytt händer som en del av affären.

Se även:

Microsoft är nu ägare av 13 spelstudior, en tydlig indikation på dess önskan att kunna producera ett stort antal exklusiva titlar för sina Xbox- och Windows 10-plattformar. Obsidian Entertainment är studion bakom titlar som Fallout: New Vegas och Pillars of Eternity, medan InXile Entertainment är mest känd för Wasteland 2 och The Bard’s Tale IV.

Båda studiorna är baserade i Kalifornien och grundades i början av 2000-talet. Microsoft säger att de kommer att få fortsätta att utvecklas självständigt för att “förverkliga sina kreativa ambitioner”.

Förvärvet av Obsidian framkom som ett rykte förra månaden och bekräftades vara sant under helgen.

På tal om förvärven sa Microsoft Studios Matt Booty:

De 13 distinkta och olika spelutvecklingsteam som bildar Microsoft Studios är fokuserade på att implementera ny Microsoft-teknik, leverera innehåll till nya plattformar och tjänster som Xbox Game Pass och skapa exklusiva spel som gör spelare till lojala Xbox-fans. Vi har åtagit oss att utöka Microsoft Studios franchisespelare som redan älskar, och investera i nytt, exklusivt innehåll för alla typer av spelare.

Bildkredit: spateletail / Shutterstock

0 Shares