Microsoft ger AI-driven bakgrundssuddighet i Skype

0 Shares

Oskärpa på Skype-bakgrund

Några månader efter att ha lagt till bakgrundssuddighet i Teams-verktyget har Microsoft tagit samma alternativ till Skype på skrivbordet.

Funktionen tjänar två syften. För det första hjälper det att fokusera uppmärksamheten på den person som talar, men för det andra – och kanske ännu viktigare – det döljer eventuell otydlighet (eller hemligheter) som kan hända bakom högtalaren. Det är ytterligare ett tryck från Microsoft att flytta människor från Skype Classic till Skype 8.

Se även:

Bakgrundssuddighet använder sig av artificiell intelligens för att välja ämnet för en video, efter att ha utbildats för att upptäcka hår, händer och armar. Naturligtvis är tekniken inte 100 procent korrekt, och Microsoft varnar för att “vi gör vårt bästa för att se till att din bakgrund alltid är suddig, men vi kan inte garantera att din bakgrund alltid blir suddig”.

I ett blogginlägg som meddelar att funktionen kommer, säger företaget:

Bakgrundssuddighet i Skype liknar bakgrundssuddighet i Microsoft Teams. Det tar stressen att slå på din video och sätter fokus där det hör hemma – på dig! Med en enkel växling, högerklicka eller till och med genom dina Skype-inställningar blir bakgrunden suddig direkt och lämnar bara dig som enda kontaktpunkt.

Microsoft har inte angett när eller om bakgrundssuddighet kommer till den mobila versionen av Skype, men för tillfället kan skrivbordsanvändare aktivera funktionen i Skypes inställningar eller från enskilda videosamtal.

0 Shares