Microsoft ger AI-driven visuell sökning till Bing för mobil

0 Shares

Uppfinningen av sökmotorn gjorde verkligen webben användbar för massorna. Tänk på det – om det inte fanns något sätt att söka på nätet, hur skulle du hitta något? Säg vad du vill om Google-företaget, men om sökmotorn försvann imorgon skulle världen vara en värre plats. Naturligtvis uppfann Google inte sökmotorn, och det är inte heller det enda spelet i stan – det finns också DuckDuckGo, StartPage och Bing för att nämna några utmärkta alternativ.

På tal om Bing, visste du att det faktiskt är riktigt bra? Det är sant! Av någon anledning anses Microsofts sökmotor av vissa vara ett skämt, men det är en falskhet. Bing fungerar mycket bra och erbjuder exakta sökresultat. Till skillnad från Google är Bings gränssnitt också mycket roligt och färgstarkt – det är ett nöje att använda. Idag tillkännager Microsoft att de förbättrar Bing för mobilen på ett mycket smart sätt – visuell sökning med artificiell intelligens. Vad är det, frågar du? Tja, du kan använda din smarttelefonkamera för att ta en bild av ett objekt, och AI kommer (förhoppningsvis) att identifiera det och sedan starta en sökning efter det. Den här funktionen är ganska lysande, eftersom det kan vara svårt att söka efter något med text när du inte har någon aning om vad det är!

“Tänk dig till exempel att du ser ett landmärke eller en blomma och vill lära dig mer. Ta bara ett foto med en av apparna, eller ladda upp en bild från din kamerarulle. Bing identifierar objektet i fråga och ger dig mer information genom att tillhandahålla ytterligare länkar att utforska, säger The Bing Team.

LÄS OCH: Instagram firar 1 miljard användare genom att tillkännage IGTV-videoplattform

Teamet förklarar vidare: “Du kan till och med handla från dina foton för mode och heminredning. Låt oss säga att du ser en väns jacka du gillar, men inte vet varumärket eller var du ska köpa. Ladda upp en bild i appens sökruta och Bing kommer att returnera visuellt liknande jackor, priser och detaljer för var du kan köpa. “

Om du vill prova den här nya AI-drivna visuella sökningen har du några alternativ – så länge du är i USA. Den nya funktionen skall vara tillgänglig direkt i Bing-appen för iOS och Android, även om du kan behöva vänta på en appuppdatering. Dessutom har denna visuella sökning integrerats i både Microsoft Launcher och Edge-webbläsaren för Android. Windows-tillverkaren lovar att ta med den till Edge för iOS och Bing.com-webbsidan i framtiden.

0 Shares