Microsoft ger ett uttalande som distanserar sig från ICE: s separering av barn från föräldrar

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Att separera barn från föräldrar vid USA: s södra gräns har skapat internationell upprördhet – och massor av retorik från president Trump på Twitter. När Microsoft tog bort en hänvisning från sin webbplats till att arbeta med ICE, befann sig företaget dras in i den politiska debatten.

Ett blogginlägg från januari i år såg Microsoft att det var “stolt” att arbeta med ICE. När detta upptäcktes, gick folk till sociala medier för att ringa upp Microsoft, med hänvisningar till barnens separationspolicy. strax därefter raderades ICE-referensen. Nu är det tillbaka och Microsoft har utfärdat ett uttalande som klargör sin ståndpunkt om gränspolitiken.

Det aktuella inlägget dök upp på Azure-bloggen, och i den säger Microsoft: “ICE: s beslut att påskynda IT-modernisering med hjälp av Azure Government hjälper dem att innovera snabbare och samtidigt minska belastningen på äldre IT. Byrån implementerar för närvarande transformativa tekniker för hemlands säkerhet och allmän säkerhet, och vi är stolta över att stödja detta arbete med vårt uppdragskritiska moln. “

Försvinnandet av denna referens mot bakgrund av det nuvarande skriket kring barnseparation fick människor att ifrågasätta vad som pågick – i synnerhet frågade människor om Microsoft var glad eller verkligen stolt över att vara associerad med den kontroversiella politiken och varför ICE referens hade tagits bort. I ett uttalande till Buzzfeed förklarade Microsoft:

En anställd tog kort bort bloggen efter att ha sett kommentarer i sociala medier. Detta var ett misstag och så snart det märktes återställdes bloggen till tidigare språk.

Företaget fortsatte sedan att publicera ett offentligt uttalande, inte bara distansera sig från barnens separationspolicy, utan krävde också att det skulle ändras.

Microsofts fullständiga uttalande lyder:

Som svar på frågor vill vi vara tydliga: Microsoft arbetar inte med USA: s immigrations- och tullhantering eller amerikanska tull- och gränsskydd för några projekt relaterade till att separera barn från deras familjer vid gränsen, och i motsats till viss spekulation är vi inte medvetna av Azure- eller Azure-tjänster som används för detta ändamål. Som företag är Microsoft bestört över tvångsseparationen av barn från sina familjer vid gränsen. Familjeförening har varit en grundläggande princip för amerikansk politik och lag sedan slutet av andra världskriget. Som företag har Microsoft arbetat i över 20 år för att kombinera teknik med rättsstatsprincipen för att se till att barn som är flyktingar och invandrare kan stanna kvar hos sina föräldrar. Vi måste fortsätta bygga på denna ädla tradition snarare än att ändra kurs nu. Vi uppmanar administrationen att ändra sin politik och kongressen att anta lagstiftning så att barn inte längre skiljs från sina familjer.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares