Microsoft ger ganska mycket upp 3D i Windows 10

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

Med lanseringen av Windows 10 Creators Update för över 3 år sedan satsade Microsoft på att 3D var framtiden. Vi pratar inte Windows med ett 3D-gränssnitt eller något liknande, men företaget noterade till synes den ökande populariteten för 3D-skrivare och bestämde sig för att hoppa på vagnen.

Detta såg ankomsten av Paint3D i Windows 10 samt ett 3D-visningsverktyg, men nu verkar Microsoft ha ändrat sig om den tredje dimensionen. Vi skrev nyligen om 3D Objects-mappens försvinnande och nu kommer Windows 10-användare inte längre att se andra 3D-relaterade komponenter efter en ren installation.

Se även:

Efter upptäckten att mappen 3D-objekt förflyttades är det kanske inte konstigt att Microsoft också går bort från andra 3D-komponenter i Windows 10. Med lanseringen av build 21332 av Windows 10 har företaget meddelat att både 3D Viewer och Paint 3D degreras så att de är valfria komponenter.

I release-anmärkningar för den här senaste utvecklarförhandsgranskningen av operativsystemet säger Microsoft:

3D Viewer och Paint 3D kommer inte längre att förinstalleras på rena installationer av de senaste Insider Preview-versionerna. Båda apparna kommer fortfarande att finnas tillgängliga i butiken och kommer att finnas kvar på din enhet efter en OS-uppdatering. Så om du uppgraderade din dator som vanligt borde du inte se dessa appar ändras i din applista.

Även om det inte skulle vara rättvist att säga att Microsoft helt överger 3D i Windows 10, visar dessa senaste drag bara att det inte har visat sig vara någonstans nära så populärt som många förutspådde. Eller kanske är detta Microsofts erkännande att människor som är intresserade av 3D vänder sig till bättre verktyg än de som ingår i Windows 10.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares