Microsoft ger råd till personer med Storage Spaces-problem i Windows 10 maj 2020-uppdatering

0 Shares

Lila Windows 10-låda

Om du trodde att problemen i samband med uppgradering till Windows 10 maj 2020-uppdateringen var över, tänk igen. Microsoft har erkänt ett problem med vissa lagringsutrymmen med Windows 10 och Windows Server version 2004 installerad.

Microsoft säger att vissa användare kan uppleva problem med åtkomst till lagringsutrymmen och varnar för att partitioner kan visas i Diskhanteraren i RAW-format. Det finns en viktig varning för alla som berörs av problemet, liksom några råd om vilka åtgärder som ska vidtas.

Se även:

Microsoft säger att det för närvarande undersöker problem med lagringsutrymme, men det finns för närvarande ingen lösning eller lösning tillgänglig. I ett meddelande publicerat på sina supportsidor ger företaget en varning som är markerad som viktig:

Vi rekommenderar inte att köra chkdsk kommandot på alla enheter som påverkas av detta problem.

Även om det inte finns någon åtgärd just nu, råder Microsoft människor att vidta åtgärder för att “förhindra problem med data på dina lagringsutrymmen”. Företaget rekommenderar att du använder följande steg för att göra Storage Space skrivskyddad:

    Välj Start och skriv: powershell

    Högerklicka eller tryck länge Windows PowerShell och välj Kör som administratör. Om du uppmanas av a Användaråtkomstkontroll dialog för Windows Powershell, Välj ja. Skriv följande kommando i PowerShell-dialogrutan och tryck på enter: get-virtualdisk | ? WriteCacheSize -gt 0 | get-disk | set-disk -IsReadOnly $ true

    Dina lagringsutrymmen ska nu ställas in som skrivskyddade, vilket innebär att du inte kommer att kunna skriva till dem. Enheten kan fortfarande användas, och alla volymer som inte ses som RAW bör vara läsbara.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares