Microsoft ger Windows 10 en försenad makeover med en ny Start-meny och en personlig aktivitetsfält

0 Shares

Microsoft har retat användare med bilder av sin uppdaterade Windows 10 Start-meny ett tag nu, och du kan äntligen prova själv.

Men det är inte allt som mjukvarujätten förändras i Windows 10. Förutom en mycket snyggare Start-meny introducerar den en personlig aktivitetsfält, en förbättrad anmälningsupplevelse och lägger till extra funktioner i Alt + Tab.

SE ÄVEN:

Som en del av Insider Build 20161 i Dev Channel kommer den nya Start-menyn med temamedvetna brickor och tar bort de enfärgade bakplattorna bakom logotyperna och lägger till en genomskinlig bakgrund till brickorna. Den har utformats för att passa både mörka och ljusa teman, men om du föredrar lite färg säger Microsoft:

Aktivera Windows mörkt tema och växla sedan “Visa accentfärg på följande ytor” för “Start, aktivitetsfält och åtgärdscenter” under Inställningar> Anpassning> Färg för att elegant applicera din accentfärg på Start-ramen och brickorna.

Du kan se några exempel på den nya Start-menyn nedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den personliga aktivitetsfältet är för nya användare och kommer att visas när du skapar ett nytt konto eller inloggning för första gången. Det ändrar vad som visas baserat på vad du använder:

Meddelanden har förbättrats från och med den här byggnaden, så att du enkelt kan se var varje varning kommer ifrån och stänga de du inte behöver genom att klicka på hörnet x. Microsoft stänger också av Focus Assist-meddelanden och sammanfattande rostat bröd som standard framöver, även om du kan ändra detta tillbaka i Inställningar.

På tal om inställningar fortsätter Microsoft att porta över funktioner från Kontrollpanelen och information som finns på Kontrollpanelens System-sida migreras till skärmen Inställningar om under Inställningar> System> Om.

En delmängd av Windows Insiders kommer också att kunna leka med den justerade Alt + Tab-funktionen som börjar visa alla öppna flikar i Microsoft Edge, inte bara den aktiva i webbläsarfönstret. Microsoft har också lagt till några nya inställningar för Alt + Tab under Inställningar> System> Multitasking.

Build 20161 levereras med ett antal korrigeringar för operativsystemet. Dessa är:

Åtgärdade ett problem som ledde till att Insiders upplever felkontroller när de ansluter och interagerar med en Xbox-kontroller. Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa spel och applikationer kraschade vid lanseringen eller inte kunde installeras. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Microsoft Edge inte navigerade till webbplatser när WDAG var aktiverat på de senaste två flygningarna. Åtgärdade ett problem som ökade avloggningstiden i senaste byggnader. Åtgärdade ett problem med den kinesiska Pinyin IME där du efter att ha ställt in din föredragna riktning för IME-verktygsfält kanske inte kan ändra den igen efter att du har startat om din dator. Åtgärdade ett problem som orsakade att Återställ den här datorn alltid visade felet “Det uppstod ett problem med att återställa den här datorn” när den startades från Inställningar under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa Bluetooth-enheter inte längre visade batterinivå i Inställningar under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem där Inställningar skulle krascha om du gick till Inställningar> Sekretess> Mikrofon medan en win32-app spelade in ljud. Åtgärdade ett problem där om ljudinställningarna visade “inga ingångsenheter hittades” i rullgardinsmenyn för inmatning och du klickade på den, skulle inställningarna krascha. Åtgärdade ett problem där dialogrutan när du lägger till en skrivare kan krascha om du navigerar till dialogrutan “Lägg till en skrivardrivrutin” i senaste versioner. Åtgärdade ett grafikrelaterat problem som resulterade i att vissa användare upplevde bugchecks.

Det finns fortfarande några kända problem att vara medvetna om:

Microsoft arbetar med att åtgärda ett problem som orsakar att vissa system kraschar med en HYPERVISOR_ERROR bugcheck. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft är medveten om ett problem där Notepad kanske inte öppnar filer som sparades automatiskt under en PC-omstart (om det alternativet är aktiverat i Inställningar). Dokument kan återställas från% localappdata% Notepad. Microsoft undersöker rapporter om att skärmen blir mörkare efter uppgradering till den tidigare versionen. Microsoft är medveten om ett problem där Aktivitetshanteraren rapporterar 0,00 GHz CPU-användning på fliken Prestanda. Microsoft undersöker rapporter om att när du trycker på mellanslag när du använder den koreanska IME i vissa appar raderas det sista tecknet. Microsoft arbetar för att finjustera brickanimationerna i Start för att undvika färgblixt. För insiders med den nya Alt + Tab-upplevelsen som nämns ovan, observera att inställningen under Inställningar> System> Multitasking för att ställa in Alt + Tab till “Endast öppna fönster” för närvarande inte fungerar.

0 Shares