Microsoft ger Windows Defender Browser Protection tillägg till Google Chrome

0 Shares

Microsofts tecken på byggnad

Med tanke på att relativt få människor använder sin Edge-webbläsare har Microsoft släppt ett nytt säkerhetsverktyg för dem som har valt att använda Google Chrome – Windows Defender Browser Protection Extension.

Tillägget erbjuder realtidsskydd mot en mängd onlinehot som nätfiskeattacker och skadliga webbplatser. Eftersom dessa säkerhetsalternativ redan finns i Chrome är det inte helt klart vem tillägget syftar till.

Se även:

Windows Defender Browser Protection fungerar genom att förlita sig på en ständigt uppdaterad lista över skadliga webbplatser. Om du försöker besöka någon av dessa platser, kommer du att varnas om de potentiella farorna. Varningsskärmen som kastas upp av tillägget när en skadlig webbplats påträffas liknar den som redan visas av Chrome. Vissa kommer att hävda att det inte är möjligt att ha för mycket skydd, medan andra ser att fördubblingen är något onödig.

Förklarar funktionen för verktygen, säger Microsoft:

Windows Defender Browser Protection-förlängning hjälper dig att skydda dig mot hot online, till exempel länkar i phishing-e-postmeddelanden och webbplatser som är utformade för att lura dig att ladda ner och installera skadlig programvara som kan skada din dator.

Om du klickar på en skadlig länk i ett e-postmeddelande eller navigerar till en webbplats som är utformad för att lura dig att avslöja ekonomisk, personlig eller annan känslig information, eller en webbplats som är värd för skadlig kod, kommer Windows Defender Browser Protection att kontrollera den mot en ständigt uppdaterad lista över skadliga webbadresser känd av Microsoft.

Om den skadliga länken matchar en i listan visar Windows Defender Browser Protection en röd varningsskärm som låter dig veta att webbsidan du är på väg att vara känd för att vara skadlig, vilket ger dig en tydlig väg tillbaka till säkerhet med ett klick.

Du kan hämta Windows Defender Browser Protection från Chrome webbutik.

Bildkredit: Observer / depositionsfoto

0 Shares