Microsoft ger Windows Terminal ett retroutseende med CRT-effekter

0 Shares

Windows Terminal CRT-effekter

Uppdateringar släpps vanligtvis för att introducera nya funktioner och ta saker framåt, men med nästa uppdatering till Windows Terminal hämtar Microsoft inspiration från det förflutna.

På grund av lanseringen nästa vecka kommer den uppdaterade versionen av Windows Terminal att inkludera experimentella CRT-effekter i retrostil. Vad betyder detta i praktiken? Det betyder att man använder den gamla skolan PxPlus IBM VGA8-teckensnitt och CRT-skanningslinjer; meningslöst, men lite kul. Naturligtvis finns det också andra saker att se fram emot i den här uppdateringen.

Effekterna i CRT-stil introducerar en touch av nostalgi till Windows Terminal, och harkar tillbaka till en tid då bildskärmarna var djupare än de var breda. Din 8K LCD-bildskärm kan sväva lite när du tar en resa ner i minnesfältet när Windows Terminal v0.8 släpps den 14 januari – samma dag som Windows 7 når livslängden – och bör förlora den “experimentella” taggen i April planerade version 1.0.

Annars i Windows Terminal v0.8 finns det andra mer användbara funktioner. Ett enkelt sökalternativ välkomnas av många användare, liksom möjligheten att ändra storlek på flikar. Microsoft säger också att utgåvan innehåller förbättrade rutor och tabb-tangentbindningar:

Du kan nu ange en profil som ska öppnas med anpassade tangentbindningar

Ex:

{“command”: {“action”: “newTab”, “profile”: “Ubuntu”}, “keys”: [ “ctrl+shift+u” ] }

Dessutom kan du tillämpa en inställning på alla dina profiler i din profiler.json-fil.

0 Shares